Kontrola korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela

Policija će ponedjeljak na pulskom području provesti prometnu akciju usmjerenu na kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa i uporabe mobitela u vožnji

Budući da su nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela, uz alkohol i brzinu, glavni uzročnici najtežih prometnih nesreća, pulska prometna policija će u ponedjeljak, 10. lipnja od 11 do 17 sati, provesti prometnu akciju usmjerenu na kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa i uporabe mobitela u vožnji.

U prvih pet mjeseci ove godine, policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola utvrdili su  649 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jednako kao i u istom razdoblju prošle godine, dok su po pitanju nepropisne uporaba mobitela utvrdili 904 prekršaja, što je 12.5% više nego u istom razdoblju prošle godine.

Policija poziva vozače da se prije svake vožnje pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.

Pin It on Pinterest