U humanitarnoj akciji “Nada za Osmijeh” prikupljeno 135,632.69 kn

Humanitarna akcija „Nada za osmijeh“ koja je trajala od 26. veljače do 25. svibnja 2019. godine uspješno je privedena kraju.

Da podsjetimo, humanitarna akcija „Nada za osmijeh“ pokrenuta je kako bi se pomoglo obitelji Ucović iz Pule čija kćer Nadia boluje od Battenove bolesti o kojoj je javnost bila upoznata preko medija. S obzirom da je u međuvremenu lijek djevojčici odobren i to na samo 6 mjeseci, cilj akcije bio je usmjeren na obitelj Ucović, odnosno na pomoć pri svakodnevnim životnim troškovima. Kao što znamo , kad je bolest u pitanju bez obzira što je lijek odobren , popratni troškovi su iznimno visoki. Kad kažemo popratni troškovi mislimo na svakodnevne troškove života koje obitelj ima, jer osim Nadie u obitelji je još dvoje malodobne djece.

Onog trenutka kada je Elisa Ucović bila prisiljena izaći u medije jer lijek maloj Nadiji nije bio odobren, javnost se „podigla na noge“ i krenula u organizaciju pokretanja humanitarne akcije. Ovim putem obitelj Ucović i udruga Fb Puljani humanitarci žele zahvaliti rock bandu CherryBombz, Old Friends Clubu, Rock Caffeu Pula, Gradu Puli, Istarskom narodnom kazalištu, MC Twin Horn-u, MNK Futsal-u Pula, NK Istri 1961, OK Velom Vrhu, OK Verudi, Medulin Art-u iz Medulina, firmi Calucem d.o.o., klubu Kotač, Studiu glazbene kreativnosti Čarobna frula, disco klubu Uljanik, caffe baru Mimoza, Progym-u, Beauty room-u Sanja Došen, frizerskom salonu Morena, caffe baru Old City, caffe baru Bass, Kavana&Tapas Corso, Lions Clubu Pula, udruzi Naš San Njihov Osmijeh, Gradskom društvu Crveni križ Pula, Sv. Vinku Paulskom i svim pravnim i fizičkim osobama koje su mimo organiziranih događanja uplaćivali donacije na račun akcije „Nada za osmijeh“.

Također veliko hvala svim medijima koji su pratili tijek humanitarne akcije i sve događaje vezane za humanitarnu akciju. Medijima se ujedno najviše zahvaljujemo što su objavljivanjem životne priče male Nadie i njene obitelji, pokrenuli lavinu pomoći!

Tijekom akcije na račun je uplaćeno 135,632.69  kn. Sav prikupljeni i uplaćeni novac namijenjen je isključivo za potrebe obitelji Ucović.

Iz udruge Fb Puljani humanitarci poručuju da će ukoliko bude potrebe za tim, pokrenuti novu humanitarnu akciju u skladu sa zakonom u humanitarnim akcijama. O tome da li će se pokrenuti nova akcija ovisiti će ponajprije da li će nakon što prođe 6 mjeseci, na koliko je povjerenstvo odobrilo lijek, isti biti opet odobren ili ne, te eventualnih nepredviđenih troškova tokom lječenja male Nadie.

Pin It on Pinterest