Predstavljanje Varaždinske županije u Puli

Varaždinska županija će se u subotu 22. lipnja ove godine predstaviti građanima Grada Pule, Istarske županije ali i svim turistima svojom bogatom ponudom, pa će tako svojim domaćim proizvodima biti predstavljeni mnogobrojni OPG-ovi, za dobru atmosferu pobrinuti će se i Tamburaški sastav iz Varaždinskih Toplica, a Husarska garda Varaždinske županije te Varaždinski Purgari  oživjeti će duh nekih prošlih vemena. 

Predstavljanje je predviđeno na Trgu prvog svibnja s početkom u 10:00 sati u Puli, dok će dan ranije,danas, u  petak 21. Lipnja, na prostoru Pulske Arene biti podignuti balon “Varaždinske županije”.

Naime, prošle godine u rujnu je prvi puta poletio balon na vrući zrak registarske oznake 9A-ORA, a ono što ga čini iznimnim, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijelome svijetu, jest što je kupola balona ujedno i reprodukcija jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike “Svečanost cvijeća” slikaraIvana Rabuzina, jednog od najvećih svjetskih umjetnika naive, koji je rodom iz Novog Marofa s područja Varaždinske županije. Predviđeno dizanje balona je u 20:30 sati.

Predstavljanju Varaždinske županije nazočiti će predstavnici Grada Pule, Istarske i Varaždinske županije.

Pin It on Pinterest