Manifestacija „Dani Varaždinske županije“ obogatila vikend u Puli

Bogata manifestacija Varaždinske županije održala se ovoga vikenda u Puli, gdje su građani posjetitelji mogli u petak navečer, 21.lipnja svjedočiti  podizanju jedinstvenog balona na vrući zrak. Riječ je o jedinstvenom balonu u Hrvatskoj, ali i cijelome svijetu: kupola balona je reprodukcija slike „Svečanost cvijeća“ Ivana Rabuzina, jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive.

Podizanju balona prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i pročelnik Ureda Grada  Pule Aleksandar Matić, te ispred Istarske županije zamjenik župana Fabrizio Radin. U ime Varaždinske županije manifestaciji su prisustvovali  zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin , savjetnica župana i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija  Martinčević , direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić  Morandini te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović. Prisutni su uživali u lijepim prizorima prekrasne Arene i balona, te razmijenili iskustva i potvrdili dobru suradnju gradova i županija.

Danas, 22.lipnja, građanima Grada Pule, Istarske županije ali i svim turistima svojom bogatom ponudom, svojim domaćim proizvodima predstavili su se mnogobrojni OPG-ovi Varaždinske županije , a za dobru atmosferu pobrinuli su se  Tamburaški sastav iz Varaždinskih Toplica, Husarska garda Varaždinske županije te Varaždinski Purgari  koji su oživjeti  duh nekih prošlih vremena, i prošetali pulskim ulicama.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci zahvalila se Varaždinskoj delegaciji  u ime Grada Pule i u svoje osobno na prilici da se okuse i dožive običaji i hrana njihovog kraja te poželjela im da se ponovno vrate u Pulu. Ulice od Trga Portarate do Gradske tržnice ispunili su  zvuci i mirisi Varaždinske  tradicije.

Sigurni smo da je Varaždinska županija zainteresirala građane za svoje proizvode, kulturu i povijest, te se nakon viđenog moglo zaključiti da se radi o privlačnom turističkom odredištu, gdje će svaki  posjetitelj moći osjetiti i duh prohujalih stoljeća i ljepotu življenja toga doba.

Varaždinska županija nalazi se na sjeverozapadu Hrvatske, te se  dokazala kao kvalitetna gastronomska destinacija

Grad Pula i Varaždin obilježavaju 40 godina prijateljskih odnosa između lokalnih samouprava. Povelja o prijateljstvu potpisana je davne 1979.godine , a prijateljski odnosi traju dan danas.

Pin It on Pinterest