Večeras na Forumu promenadni koncert KUD-a-SAC “Lino Mariani”

Večeras, 30.06. 2019. u 20,30 sati na Forumu, održati će se promenadni koncert KUD-a-SAC “Lino Mariani” u sklopu manifestacije Na ulicama i trgovima 2019. Organizator programa je SAKUD, a suorganizator KUD-SAC „Lino Mariani“. Pokrovitelj programa je Grad Pula i TZ grada Pule.

KUD-SAC „Lino Mariani“ predstavit će se sa svojim sekcijama: mandolinističkim orkestrom (dirigentica Clara Cerin), muškim i mješovitim zborom (dirigentica Ileana Pavletić Perosa) te ženskim zborom (dirigentica Orietta Šverko). Program će biti obogaćen i gostima iznenađenja. 

KUD – SAC “Lino Mariani” iz Pule je udruga pulskih građana koja djeluje već 72 godinu te upravo zahvaljujući ljubavi prema glazbi i potrebom za svekoliko očuvanje identiteta jedno je od najznačajnijih talijanskih društava u Hrvatskoj. Već od samog osnivanja zborovi i orkestri ove cijenjene udruge – pulsko su kulturno žarište s jakom refleksijom u Istri, Hrvatskoj i susjednoj Italiji. Povodom 50. obljetnice rada društvo je primilo priznanje Republike Hrvatske, a dirigent i skladatelj Nello Milotti Nagradu Grada Pule. Povodom 65. obljetnice neprekidnog djelovanja i doprinosa kulturno-umjetničkom stvaralaštvu i očuvanje identiteta talijanske nacionalne zajednice te glazbene baštine istarskog podneblja dobili su Povelju Grada Pule.

Pin It on Pinterest