Predstavnica Kinesko-Hrvatske udruge za kulturnu i gospodarsku suradnju u posjeti Gradu Puli

Mamory Bai,  predstavnica Kinesko-Hrvatske udruge za kulturnu i gospodarsku suradnju posjetila je danas Grad Pulu gdje su je srdačno dočekali zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, Jasmina Nina Kamber.

Mamory Bai prijemu je prisustvovala uz pratnju profesora Zorana  Franjića i supruge, a boravi u Hrvatskoj zbog povezivanja gospodarske i kulturne suradnje.
Zanimala ju je suradnja, zbližavanje dvaju  gradova , Datonga u provinciji  Shanxi i Pule.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek pozdravio je susretljivost i poticanje razmjene kulturne suradnje, te naglasio dobre donose Hrvatske i Kine. Govoreći o suradnji prisjetio se velike proslave 25. obljetnice diplomatskih odnosa Kine i Hrvatske u pulskoj Areni prije dvije godine, gdje se ,kako kaže, vidjelo da je Pula dobar domaćin, a Kina zemlja velikih mogućnosti.
Dodao je i kako su Istarska županija i kineska pokrajina Zhejiang  uspostavile prijateljske odnose prije više od desetak godina te su predstavnici Istarske županije i Grada Pule sudjelovali na velikom međunarodnom investicijsko-trgovačkom sajmu “China – CEEC Investment and Trade Expo 2015.” 

Prošle godine između Grada Pule i tehnološke kompanije Huawei potpisan je sporazum o suradnji. Sve navedeno, rekao je zamjenik gradonačelnika, potvrda je i dobar most oblika suradnje za dalje napredovanje i međusobnu razmjenu kulture i gospodarskih pitanja.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu, Jasmina Nina Kamber, zahvalila je predstavnici Mamory Bai na dolasku u Pulu, grad bogate kulture i povijesti, a predstavnica Mamory Bai izazila je zadovoljstvo i želju za ponovnim susretom  u nadi nastavka i produbljivanja suradnje .

Pin It on Pinterest