Najavljen film “Posljednji Srbin u Hrvatskoj”

Horor komedija Predraga Ličine, Posljednji Srbin u Hrvatskoj, koja se prikazuje večeras u Areni, već je distribuirana u zemljama regije.

Jednu od sporednih ulogu igra Judita Franković Brdar koja se odlično snašla u glumi na slovenskom. Kako je rekla na konferenciji za medije, u tome je ljubav imala svoje prste. „Nije bilo lako naučiti slovenski ali sve je lakše kad je ljubav u pitanju“, izjavila je priznavši da joj je prije slovenski zvučao smiješno a sad joj je romantičan.

Marina Redžepović igra gospođu Drakulu koja vodi seosko gospodarstvo. O radu na filmu rekla je da nije bilo otklona od scenarija i da je ekipa na filmu dobro kliknula jer su svi radili s veseljem.

Najmlađi član ekipe, Tin Gregorić igra Darka. Već se okušao u serijalu o Koku, a na filmu mu je bilo posebno zanimljivo jer je to prvi film o zombijima u Hrvatskoj. „To još nisam radio ali nije mi bilo strašno jer znam da zombiji nisu bili pravi“, rekao je.

Majstorica maske, Svetlana Gutić izjavila je da je rad na filmu ekipni rad te da nije samo ona zaslužna za šminku već je radila sa srpskim kolegom, Miroslavom Lakobrijom koji je radio specijalne efekte.

Koproducent Miroslav Mogorović vrlo je sretan da su dobili novac za film ovakve tematike, a montažer Tomislav Pavlic rekao je da je prvi put montirao takav film. „Radio sam po tzv. metodi neprimjetnog reza i nadam se da sam doprinio dinamici filma“, izjavio je.

Jana Piacu, koja potpisuje scenografiju, ispričala je kako su imali turbulentan period traženja lokacija za snimanje te da su ih u konačnici našli u okolici Zagreba.

Pin It on Pinterest