Prva tri boda za Istru 1961 !

Piše: Stefan Bošnjak

Na otvaranju 2. Kola 1. Hrvatske Telekom nogometne lige, pulski nogometaši gostovali su u Zaprešiću protiv Intera pred otprilike 200 gledatelja.

Bila je to jedna zanimljiva utakmica jer je počela dosadno, bez puno pravih prilika, a u nastavku je prerasla u pravu nogometnu predstavu. U prvom poluvremenu možemo izdvojiti dobar pokušaj Intera na samom otvaranju utakmice, te pokušaj iz daljine Ćužea čiji udarac odlazi preko gola.

U drugome poluvremenu sasvim druga priča. Nizale su se prilike i sa jedne i sa druge strane. Treba napomenuti vrlo vrlo dobre obrane Majkića pri rezultatu 0-0. Sigurno osoba koja je uz Ćužea bila igrač utakmice. Istra je povela kasno, u 83′ kada je Ćuže povukao loptu u kontra napadu i u stilu rasnog strijelca doveo Puležane u vodstvo u 0-1. Rasla je nervoza pri kraju utakmice te je Galilea zaradio drugi žuti karton prilikom spriječavanja kontre i ostavio Puležane sa igračem manje. Istra se nije dala predati te je disciplinirano branila svoje vodstvo. U samom kraju utakmice, ta mirnoća se i isplatila jer je današnji igrač utakmice, Mario Ćuže oduzeo loptu igraču Intera te izbio sam pred golmana Intera i sa lakoćom postigao svoj drugi gol za potvrdu Pulske momčadi od 0-2.

Istra 1961 svoju prvu domaću utakmicu igra 3.8. protiv Varaždina sa početkom u 19:00h i sasvim sigurno će trebati podršku svojih navijača i ljubitelja Pule i Istre.

Pin It on Pinterest