Fažanski sutoni 05.08.2019.

Istarska glazbena scena mladih, Turistička zajednica Općine Fažana i Župa sv. Kuzme i Damjanapozivaju Vas na koncert klasične glazbe „Fažanski sutoni” koji će se održati  u ponedjeljak, 5. kolovoza 2019. godine u 21,30 sati u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani.

Nastupa

Davor Ljubić, orgulje/klavir

Festival klasične glazbe Fažanski sutoni ciklus je komornih koncerata koji svojom jednostavnošću i nenametljivošću ispunjava sakralni prostor odabranim glazbenim programima i promiče glazbenu umjetnost i kulturu te potiče stvaralaštvo i promicanje mladih akademskih istarskih glazbenih talenata.

Program koncerta klasične glazbe:

      L. Sorkočević: Simfonija br.3 u D-duru (orgulje)

Allegro

Andante

Presto

            T. Albinoni: Adagio in g

            G. Morandi: Sonata per l’organo moderno in D

            J. S. Bach: Air (harmonij)

            P. Mascagni: Intermezzo iz opere Cavalleria rusticana

            F. F. Chopin: Polonaise in A (klavir)

            F. F. Chopin: Grande Valse Brillante

            F. F. Chopin: Fantasie impromptu

Biografije izvođača:

Davor Ljubić (1981.) diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, magistrirao na Visokoj školi za glazbu u Freiburgu, Njemačka. Solistički nastupa u domovini i inostranstvu (BiH, Austrija, Njemačka, Italija, Kina, SAD). Orguljaš je crkve sv. Blaža u Zagrebu. Zaposlen je na odsjeku za pjevanje Muzičke akademije u Zagrebu. Član je Vijeća Muzičke akademije u Zagrebu i Vijeća umjetničkog područja Sveučilišta u Zagrebu. Predsjednik je Hrvatskog DAAD kluba.

            Od značajnih nastupa u domovini potrebno je izdvojiti koncerte na Varaždinskim baroknim večerimaDubrovačkim ljetnim igrama, nastupe u okviru Pasionske baštine u Zagrebu te Zadarskog i Senjskog ljeta. Sudjelovao je na nekoliko snimanja za HRT te je sa Zagrebačkim solistima snimio Godišnja doba Antonija Vivaldija. U istom je ansamblu nastupao izvodeći dionicu basso continuo nekoliko sezona. Tražen je kao korepetitor za brojne nastupe i seminare pjevanja. Redovito nastupa u projektima Opere BB kao pjevač i glumac.

Pin It on Pinterest