Najavljen četvrti Međunarodni Pula Jazz Festival

U Turističkoj zajednici Grada Pule danas je najavljen četvrti Međunarodni Pula Jazz Festival. Od 15. do 17. kolovoza Grad Pula će po četvrti put biti domaćin Međunarodnog Pula Jazz Festivala i pridružuje se europskim destinacijama koje bilježe tradiciju održavanja jazz festivala više od 60 godina.

Organizator festivala je udruga “Kulturna inicijativa”, uz podršku lanca hotela Arena Hospitality Group, aviokompanije Red Wings, TZ Grada Pule i Grada Pula – Pola.
U ime Grada Pule konferenciji za novinare prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Grada Pule, Robert Cvek, koji je zahvalio organizatorima što imamo priliku u Gradu poslušati Jazz festival  i što pridonose da Pula bude prepoznata kao Jazz destinacija u svijetu.
Dodao je da Pula ima sjajnu generaciju kvalitetnih jazz glazbenika, a to su redom Puležani trombonist i dirigent  Miron Hauser, basista Boris Bošković , Branko Šterpin jazz trubač, Dušan Kranjc pulski bubnjar i klavijaturist Leon Brenko koji su ujedno i priznati dobitnici raznih nagrada, naglasio je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek i još jednom iskoristio priliku da pohvali Jazz manifestaciju koja će ovog vikenda obogatiti događaje u gradu.
Uz zamjenika gradonačelnika Roberta Cveka, konferenciji za novinare prisustvovali su i Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Grada Pule, Oleg Kireyev, umjetnički direktor festivala, Anna Pankova, izvršna producentica festivala i Milan Rašula ispred udruge „ Kukturna inicijativa.“

Tri romantične noći u  srcu turističke sezone, bit će ispunjene prefinjenim zvucima jazza, bluza i soula. Sjajna glazba, koju će izvoditi vrhunski, svejtski poznati glazbenici iz Slovenije (Goran Bojčevski, Matjaž Mikuletić), Estonije (Alfa Collective), Rusije (Oleg Kireyev), Amerike (Nicolas Bearde, The American Music Project, Keith Javors) i Italije (Bepe Aliprandi),  najbolja su pozivnica za sve ljubitelje jazza.

Publika će imati prilike da uživa uz maestralne instrumentaliste i soliste, koji u svojim nastupima unose nove, posebne, za njih karakteristične crte u jazz glazbu, stvarajući  podržanrove, kako na nov način i suvremeno mogu zvučati poznati hitovi, kako se isprepliću i spajaju u jednu simfoniju najrazličitiji glazbeni stilovi, tradicionalno i moderno.
Cijelu priču zaokružuje mjesto održavanja IV. Međunarodnog pulskog Jazz Festivala – predivan ljetni atrij Doma Hrvatskih Branitelja, okružen starim borovima u samom središtu grada. 

Po tradiciji Festival završava sa velikim jam sessionom u kojem će nastupiti svi izvođači u različitim kombinacijama. Početak koncerata sve tri festivalske večeri je u 20.00 sati. Ulaznice se mogu kupiti na svih prodajnih mestima Eventima. Djeca i mladi do 18 godina, kao i umirovljenici imaju slobodan ulaz.

Pin It on Pinterest