Najavljen 40.Mini maraton Grada Pule

Danas se na Mornaru, u uvali Valsaline, održala konferencija za medije povodom 40. Mini maratona Grada Pule, na kojoj su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Grada Pule, Robert Cvek, predsjednik Plivačkog kluba Pula, Stanko Hrženjak,trener Plivačkog kluba Pula, Marko Sremec,  reprezentativac Bruno Blašković i plivači Plivačkog kluba Pula.

Zamjenik gradonačelnika Grada Pule, Robert Cvek, čestitao je Plivačkom klubu 40. godina postojanja i stvaranja, organizacije Mini maratona Grada Pule kao  i ustrajnosti u radu i divnim rezultatima.
Dodao je da je u razgovoru s predsjednikom Plivačkog kluba Pula, i ostalim predsjednicima i  trenerima klubova   uočio da je zainteresiranost za plivanje evidentno sve veća, što je , kako je zamjenik gradonačelnika naglasio, ujedno i bio cilj pri izgradnji Gradskih bazena Pula-Pola. Zamjenik gradonačelnika rekao je  kako mu je drago da  Grad Pula ima priliku osigurati osnovne uvjete za plivače, te zahvalio još jednom Plivačkom klubu Pula na svemu što čine za sport u želji da maraton prođe uz brojne učesnike i nove pobjedničke rezultate.

Predsjednik kluba, Stanko Hrženjak, zahvalio je Gradu Puli na potpori i rekao kako je ovaj Mini maraton okupljanje ljubitelja plivanja, ali i već tradicionalni ljetni događaj u gradu, koji je počeo prije 40. godina, a danas okuplja oko 300-tinjak plivača čiji se broj iz godine u godinu povećava. Ono što je najbitnije okuplja prijatelje, obitelji i sve ljubitelje plivanja, pa tako, kako kaže Stanko Hrženjak, na Mornaru zna biti oko 2000 ljudi uoči Mini maratona.

Trener kluba, Marko Sremec nadovezao se na predsjednika kluba te dodao kako prijave za maraton koji se održava ove nedjelje, 18.08.2019.godine, počinju u 8,30 sati, a prijavnice se mogu pronaći na stranicama Plivačkog kluba Pula, start utrke je u 10,00 sati, kotizacija iznosi 50 kuna, a predviđeno trajanje je do 11,30 sati. Trener kluba također je dodao kako u 12,30 slijedi zajednički ručak i druženje, te u 13,30 svečano proglašenje pobjednika i samim time iskoristio je priliku da pozove sve zainteresirane da dođu i sudjeluju ili dođu navijati te budu dio ove ljetne priče na Mornaru.

Plivački klub Pula u ovoj godini slavi 40. godina rada i postojanja. Prvi maraton održan je davne 10.09.1979 godine s 64 plivača.
Posljednih 20. godina Mini maraton Grada Pule pliva se u dužini 1 850 metara, a  iz godine u godinu broj plivača se povećava, rekord za sada je 305 plivača, te  broj posjetitelja koji se penje i do 2000. Više informacija o Mini maratonu Grada Pule – od Stoje do Valsalina možete pronaći na web stranici www.pk-pula.hr.

Pin It on Pinterest