Deset osoba lakše ozlijeđeno u prometnoj nesreći

Deset osoba lakše je ozlijeđeno u prometnoj nesreći, koja se dogodila 18. kolovoza oko 16.40 sati u Ulici Domovinskih žrtava u Novigradu.

Nesreća se dogodila kada je 20-godišnjak bez položenog vozačkog ispita upravljao teretnim automobilom Fuso Canter, zagrebačke registarske oznake, kolnikom Ulice Domovinskih žrtava te je zbog neprilagođene brzine kretanja udario u zadnji dio vozila  Peugeot, njemačke registarske oznake, kojim je upravljao 29-godišnjak, a koji se zaustavio radi skretanja u lijevo. Od siline udarca, Peugeot se odbio na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera, gdje se sudario s automobilom Ford, talijanske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 45-godišnji talijanski državljanin. Vozilo talijanske registarske oznake naletjelo je tada na povišeni rubnjak i prevrnulo se na krov, dok se vozilo njemačke registarske oznake zaustavilo na nogostupu. Teretni automobil zagrebačke registarske oznake nastavio je nekontrolirano kretanje te ja udario u automobil Hyundai, talijanske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnji talijanski državljanin.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozači svih vozila i 25-godišnja putnica iz Peugeota, 42-godišnja talijanska državljanka iz Forda te putnici iz Hyundaia, 45-godišnja talijanska državljanka i troje maloljetnih talijanskih državljana.

Protiv vozača teretnog vozila pokreće se prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto – ilustracija

Pin It on Pinterest