Tri nove HIT predstave i smijeh do suza na Kaštelu

OD 20. DO 22. KOLOVOZA NA PULSKOM KAŠTELU
Istrom smijeh – 1. festival smijeha u Istri je novost na kazališnom nebu Istre. Iskusni organizatori iz Virido S.A. Pula odlučili su svoje kazališne programe u sklopu “Ljeta na Kaštelu” spojiti u festival smijeha, te su svoj već prepoznati kvalitetni program uobličili u jedan brend, kojeg će iz godine u godinu što kvalitetnije realizirati, a samim time svoje programe odvojiti od drugih sličnih programa.

Smijeh je za sve ljude lijek i publika se baš ljeti voli dobro nasmijati i izbaciti iz sebe sve svoje probleme, a ovaj festival je prava prilika za to. Politika organizatora je da je u izboru predstava najvažnija kvaliteta, bilo da je to stand up, monodrama, predstava sa više glumaca. Tako su i za prvi festival odabrali raznolik program koji se sastoji od pet kazališnih hitova i jednog stand up nastupa proslavljenog Ivana Šarića. Nakon predstava “Sve o ženama”, “Sve o muškarcima” i “Ivan Šarić stand up”, slijede od 20. do 22. kolovoza tri nove HIT predstave “Dekorater” s Goranom Grgićem, Ksenijom Pajić i Ines Bojanić u glavnim ulogama, a onda slijede dvije predstave Kerekesh teatra “Pod hitno na hitnu” i “Pokopaj me nježno”.

Ulaznice za sve predstave su već u prodaji s limitiranim brojem sjedećih mjesta, a mogu se kupiti preko Ticketshopa, u svim Tisak medijama po Istri, Activi Travel u Puli, tur. agenciji Damir u Umagu, Contineu Pazin, te sat vremena prije predstave.

20. KOLOVOZ U 21,30 SATI – “Dekorateri” – Kazalište Lectirum

Nova urnebesna komedija Kazališta Lectirum koju će vam ispričati Ksenija Pajić, Ines Bojanić i Goran Grgić. Ujedinjene snage Gavelle, Kerempuha i HNK-a Zagreb odgovaraju zašto se upada u ljubavni trokut i kako se iz njega izvući. Hoće li netko prepoznati sebe, susjeda, susjedu ili znanca, saznat će ako dođe pogledati ovu sjajnu komediju!

21. KOLOVOZ – “Pod hitno na hitnu” – Kerekesh teatar
Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš

Igraju:

Jan Kerekeš (punker Zlatko)
Goran Koši (Jurica Mišić)
Darko Janeš (Darko Pampur)
Draško Zidar (Pero Gušter)
Ljubomir Kerekeš (penzioner)

U našoj hitnoj prevladavaju manje hitni slučajevi. Više se radi o bukvalnim slučajevima hitnosti, baziranih na vlastitom mišljenju tumačenja bolesti. Iznenadni napadaji bolesti kao i nedefinirana stanja organizma, zajedno sa nepoželjnim nuspojavama klijentele, razlogom su odigravanja ovog više milog nego nemilog događaja. S medicinskog aspekta, korisnici koji se zatiču u prostoriji hitne medicinske skrbi, ne raspolažu poviješću bolesti, već raspolažu vlastitom dijagnozom, samo-uvjerenjem i dozom razočaranja u zdravstveni sustav. Premijera: 17. ožujak 2019.

22. KOLOVOZ – “Pokopaj me nježno” – Kerekesh Teatar
Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš

Igraju: Jan Kerekeš, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Goran Koši, Matko Knešaurek i Mijo Pavelko

Ova komedija Kerekesh Teatra bavi se deficitarnim zanimanjem – grobarima. U selu Strahlinec, direktor Puh je otvorio vrata pogrebnog poduzeća i mrtvačnice “Pokopaj me nježno”. Uz njegovog, na sve načine ograničenog asistenta, Mišaka, na javni natječaj za posao grobara javili su se: bosanac rovokop Meho Puzić, albanac slastičar Izmet Haljimi, mekani fizioterapeut Robert Fotić i gluhonijemi Miljenko Pavelić. Pripreme za prvi sprovod mogu početi. Pokojnik je…..dobrovoljac.

Pin It on Pinterest