19-godišnjaku kazna od 22 tisuće kuna

Labinska je policija zbog prometnih prekršaja prijavila 19-godišnjaka, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave podnijet će protiv njega i kaznenu prijavu.

Naime, 20. kolovoza oko 00.50 sati, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u naselju Štrmac zaustavili Fiat Punto, riječke registarske oznake, kojim je upravljao 19-godišnjak bez položenog vozačkog ispita. Policijski službenici utvrdili su kako je vozilo neregistrirano i da se na njemu nalaze nepripadajuće registarske oznake, a vozač je odbio testiranje na prisutnost droge u organizmu te je prilikom policijskog postupanja pokušao i pobjeći, pri čemu se sakrio u obližnjem vrtu, no policijski službenici su ga uskoro pronašli i priveli u policijsku postaju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je 19-godišnjak posudio vozilo od poznanika te je na njega postavio registarske oznake od vlastitog vozila, radi čega se protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je protiv vozača podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je izrekao novčanu kaznu od 22 tisuće kuna.

Pin It on Pinterest