Predstavljena edukacijska kuhinja KEYQ+ GASTRO PUNKT potencijalnim korisnicima

U Komunalnoj palači u Puli danas je u sklopu EU projekta KeyQ+ održana konferencija i predstavljanje edukacijske kuhinje KEYQ+ GASTRO PUNKT, u organizaciji Tržnice d.o.o. Pula, Grada Pule i AZRRI – Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. Cilj današnje konferencije bio je predstavljanje nastanka edukacijske kuhinje – od ideje do realizacije, njenih mogućnosti i potencijala te da se na taj način zainteresiraju potencijalni partneri i korisnici za suradnju.

Današnje predstavljanje edukacijske kuhinje EU projekta KeyQ+ pozdravnim govorom otvorila je zamjenica gradonačelnika Pule, Elena Puh Belci koja se je zahvalila svima koji su se priključili ovom predstavljanju i vrijednom projektu. „Gradska je tržnica tradicionalno mjesto okupljanja brojnih naših sugrađana i vjerujem da će ovim novim, inovativnim sadržajem još dodatno privući posjetioce, kako naše sugrađane tako i strane goste kojima imamo itekako što vrijednoga pokazati“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Ispred nositelja projekta AZRRI – Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. obratila se Jasenka Kapuralin voditeljica projekta te predstavila projekt KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske, čiji je cilj obogaćivanje turističke ponude prekograničnog područja novim turističkim proizvodima temeljenih na zajedničkoj kulturnoj, te posebice kulinarskoj baštini. „Počevši od prve faze i projekta KeyQ pa do danas i skorog finaliziranja projekta KeyQ+, realizirano je puno ideja, materijala koji valoriziraju ne samo lokalnu gastronomiju i uključenih partnera, već omogućuju da se konkretno proizvođači pomognu te potaknu za ostanak na seoskim domaćinstvima, ostaju uz poljoprivredu i stočarstvo, jer se kroz neke nove forme i puteve do tržišta, njihov rad više cijeni i valorizira,“ istaknula je Kapuralin.

Direktor Tržnice d.o.o. Pula Renato Perc sudionicima je predstavio samu edukacijsku kuhinju KEYQ+ GASTRO PUNKT na 1. katu tržnice. Uputio je poziv svima koji mogu imati interesa za korištenjem iste da se obrate na kontakte Tržnice d.o.o. Pula. „Ova je konferencija organizirana da vam predstavimo novu edukativnu kuhinju na 1. katu najljepše tržnice u Hrvatskoj. Kroz ovaj projekt je želimo dodatno revitalizirati, učiniti da tržnica bude svima neizostavno mjesto za posjetu, bilo domaćem ili inozemnom gostu, a našim sugrađanima još ugodnije mjesto opskrbe i susreta. Pozivam sve zainteresirane subjekte, fizičke i gospodarske, potencijalne partnere kao što su škole, vrtići, pučka i otvorena učilišta, udruge koje promoviraju brigu o prehrani i hrani koju konzumiramo te ostale, da se obrate i dođu koristiti mogućnosti ovog novog objekta na 1. katu pulske tržnice,“ uputio je poziv Perc.

Brojni uvaženi gosti podržali su i nazočili današnjem predstavljanju, ispred Grada Pule pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, u ime Istarske županije Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Ezio Pinzan, direktorica Turističke zajednice grada Pule, Sanja Cinkopan Korotaj te ostali uzvanici. Nakon zanimljivog predstavljanja u pulskoj Komunalnoj palači, svi zainteresirani pozvani su na obilazak edukacijske kuhinje na pulskoj tržnici gdje je organizirana degustacija drugačijih menija inovativne kuhinje, koja se temelji na autohtonim istarskim proizvodima. 

Pin It on Pinterest