U tijeku su radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole “Giuseppina Martinuzzi” u Galižani vrijedni više od 4.000.000 kuna

Grad Vodnjan-Dignano je početkom 2019. godine sklopio Ugovor o energetskoj obnovi i korištenju obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja. Temeljem navedenog Ugovora dodijeljena su Gradu Vodnjan-Dignano bespovratna sredstva za projekt energetske obnove Osnovne škole ”Giuseppina Martinuzzi”   – područni odjel Galižana.

Zgrada Osnovne škole ”Giuseppina Martinuzzi”, – područni odjel Galižana sagrađena je 1900. godine, te ukupna površina zgrade iznosi 1.148,70 m2. Provedba mjera energetske obnove uključuje povećanje toplinske zaštite krova, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjena dijela dotrajale vanjske stolarije, zamjena postojećeg sustava grijanja koji koristi obnovljive izvore energije i zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom. Ovim mjerama će se direktno utjecati na energetsku učinkovitost objekta što će doprinijeti umanjenim računima za energente i poboljšati uvjete rada zaposlenika i krajnjih korisnika, odnosno djece. Radovi na osnovnoj školi započeli su u mjesecu srpnju, dok planirani završetak radova je mjesec rujan ove godine. 

Cilj projekta je provedbom planiranih mjera ostvariti projektirane uštede u godišnjoj potrošnji energije od 53,09% koje će između ostaloga biti vidljive i na umanjenim računima za energente i povećati energetski razred objekta s C na B.

Grad Vodnjan-Dignano je za financiranje projekta korisnik „ESIF financijskog instrumenta“ koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.  

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove Osnovne škole ”Giuseppina Martinuzzi”, – područni odjel Galižana iznosi 4.012.578,38 kuna, a 1.166.722,90 kuna financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Pin It on Pinterest