Dani otvorenih vrata Triatlon kluba Pula od 4. do 11. rujna 2019. godine

Poziva se široka javnost koja se želi baviti sportom ili rekreacijom na Dane otvorenih vrata Triatlon kluba Pula. Naime, od 4. do 11. rujna 2019. godine Triatlon klub Pula održat će besplatne treninge upoznavanja s ovim brzo rastućim sportom koji je sve popularniji među mlađom i starijom populacijom.  

Ukoliko imate želju da vaše dijete nauči plivati, voziti biciklu i pravilno trčati – Triatlon klub Pula je pravi izbor za vas! Ukoliko roditelji žele sudjelovati i naučiti vještine iz triatlona te kao sportaš ili rekreativac unaprijediti svoje zdravlje vođenim treninzima koji su prilagođenim trenutnim sposobnostima – Triatlon klub Pula je opet pravi izbor za vas! Ukoliko ste ipak već sportaš koji želi biti još spremiji za gradsku, županijsku ligu trčanja, za plivačke maratone, biciklističke utrke ili pak želite postatati sudionik trke koji je uspješno završo Ironman utrku – Triatlon klub Pula će vam kroz treninge omogućiti da to uspješno savladate. 

Ono što je vrlo važno naglasiti, u TK Pula, treninzi djece i odraslih su usklađeni, što znaći da se u isto vrijeme održavaju treninzi djece i odraslih. Trenurajući istovremeno kad i djeca, korisno koristite vrijeme za održavanje zdravlja, forme, priprema za buduće ciljeve ili samo za rekreaciju. 

Kako bi približili ovaj sport široj javnosti, održat će se treninzi pokaznog tipa. U tjednu od 2. do 5. rujna na određenim lokacijama u Puli te u zakazanim terminima. Možete se priključiti i sudjelovati onoliko koliko želite. Treneri će se informirati o vašim trenutnim sposobnostima i prilagoditi treninge kako bi uvijedli čari ovog sporta. Naravno, poželjno bi bilo, ali ne i nužno, da isprobate sva tri treninga – za biciklu, trčanje i plivanje kako bi stekli dojam sveobuhvatnosti ovog sporta. Moguće je sudjelovati na treninzima samo one discipline koja vas trenutno interesira. No, vjerujemo da će vas uskoro ovaj sport zaokupiti i povući u svoje čari i moć koju stvara triatlon od svakog čovjeka. Razvija motoričke, kondicijske i koordinacijske sposobnosti do tih mjera da jednog dana ne morate sanjati već sudjelovati na Ironman natjecanjima.

Za pokazne treninge potrebno je osigurati osobnu opremu kao što su: 

  • plivanje: kupaći kostim, naočale za plivanje, plivačka kapa, šlape, boca vode;
  • trčanje: tenisice za trčanje, odjeća udobna za trčanje, boca vode;
  • biciklizam: MTB bicikla (montica), kaciga, odjeća udobna za vožnju na bicikli, boca vode.

Pokazni treninzi početkom rujna održat će se prema sljedećem rasporedu: 

  • 4.9., srijeda – okupljanje na kupalištu Mornar: od 17.30 do 18.30 sati – održat će se plivački i trkački trening, zatim aquathlon trening (kombinacija plivanja i trčanja),
  • 5.9., četvrtak – okupljanje na centru Šijanske šume: od 17.30 do 18.30 sati – održat će se trkački i biciklistički trening, zatim trening duathlona (kombinacija bicikle i trčanja);
  • 11.9., srijeda – Gradski bazen – od 17.00 do 18.00 sati – održat će se plivački trening (u kategorijama natjecatelji, škola plivanja, odrasli).

Treneri koji će voditi programe tijekom pokaznih treninga bit će:

Željko Bijuk – ETU koordinator razvojnog programa za Europu (ETU-europska triatlon federacija-unija koja je ujedno i krovna organizacija triatlona u europi),

Bojan Dujković, prof.kineziolog – voditelj škole triatlona i paratriatlona, i

Branko Matić, prof.kineziolog – Izbornik kadetske i youth Triatlon Reprezentacije Hrvatske.

TK Pula djeluje na nekoliko lokacija i provodi trenažne procese. Tako se na Gradskom bazenu u popodnevnim terminima održavaju treninzi za plivanje, a treninzi trčanja i kondicijskih priprema na lokaciji Uljanikovog stadiona, trim staze Lungo mare i Šijanske šume. Biciklistički treninzi održavaju se također na području Lungo mare, Šijanske šume i to većinom MTB biciklama, a kad se osposobe sportaši i rekreativci za sudjelovanje na treninzima na javnim cestama i putevima, onda se voze rute do Barbana, Raše, Duge Uvale, Premanture i slično. Na Uljanikovom stadionu u zatvorenoj dvorani se dodatno održavaju posebni treninzi na statičkim trenažerima odnosno valjcima i slične pripremni treninzi.

Vjerujemo da ćete se odazvati pozivu i doći isprobati besplatne treninge našeg kluba te odabrati triatlon za sebe i vašu djecu.

Pratite nas na:

https://m.facebook.com/triatlonpula

instagram @triatlonklub_pula #orangepower #triatlonpula

www.triatlonpula.hr

Pin It on Pinterest