Promocija nove knjige Dževada Karahasana – “Nedoumice”

U srijedu, 4. rujna u prostorima Kluba-knjižare Giardini 2 (Giardini 2, prvi kat) u 21 sat nagrađivani bosanskohercegovački književnik, dramatičar, esejist i romanopisac, Dževad Karahasan održat će promociju svoje nove esejističke zbirke „Nedoumice“.

Nakon zapaženih romana poput Istočnog divana, Šahrijarovog prstena i trilogije o Omaru Hajjamu Što pepeo priča, zbirki pripovjetki među kojima se ističu Izvještaji iz tamnog vilajeta i Kuća za umorne, brojnih dramskih djela i zbirki eseja, Dževad Karahasan u svoj bogati spisateljski opus uvrstio je i esejističku zbirku Nedoumice.

Nedoumicama autor ustaje u obranu slobodne misli, one koja se nasuprot diktaturi kartezijanskog mišljenja i veličanja informacije usudi iskoračiti iz ustaljenog toka i uspostaviti dijalog s Drugim u kojem se ogledamo i uz pomoć kojeg jedino možemo promišljati o sebi. One, koja u svojstvu književnosti tako uporno postoji ne kao preduvjet egzistencije, već kao ljudska esencija i osnova spoznaje.

Razgovor o književnosti, slobodi, pitanjima melankolije i spoznaje s ovim iznimnim piscem i intelektualcem vodit će Magdalena Vodopija.

Pin It on Pinterest