Promocija zbirke poezije “Metamorfoze iliti pretvorbe” Marija Kovača

U četvrtak, 12. rujna u 21 sat u Klubu&knjižari Giardini 2 (Giardini 2, prvi kat) održat će se  promocija nove pjesničke zbirke “Metamorfoze iliti pretvorbe” Marija Kovača, redatelja, glumca i popularnog DJ-a. 

Nakon prve zbirke poezije „Jesmo li se za to borili?“ koja izlazi 2007., Kovač nije napustio lirsku metriku, već polako i spontano u formi pjesama bilježi metamorfoze/pretvorbe kroz koje, usporedo ili nasuprot društvu koje ga okružuje, prolazi tijekom proteklih 12 godina te ih okuplja u istoimenoj zbirci „Metamorfoze iliti pretvorbe“ u izdanju izdavačke kuće Što čitaš?.

Što čitaš? je alternativna knjižara-antikvarijat u centru Zagreba, poznata svim ljubiteljima anarhističke i underground literature, koja prema riječima pokretača objavljuje „neke drugačije knjige“na tragu promišljanja aktualnih društvenih pitanja i mogućih promjena.

Mario Kovač je kazališni i filmski redatelj. Kao redatelj, glumac, skladatelj, scenograf ili dramaturg sudjelovao je i u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa. Djeluje i kao dramski pedagog te voditelj brojnih dramskih radionica.

Razgovor s Marijom Kovačem vodit će kustosica i producentica kulturnih manifestacija Paola Orlić. 

Pin It on Pinterest