Javne tribine po mjesnim odborima

Grad  Pula već tradicionalno, pa tako i ove godine organizira javne tribine po svim gradskim mjesnim odborima kako bi od samih građana prikupio što kvalitetne prijedloge i ideje koje će se potom prema mogućnostima uvrstiti u Proračun za 2020. godinu.

Prva javna tribina s građanima zakazana je za utorak 24. rujna i to u 16,30 u Komunalnoj palači za stanovnike mjesnih odbora Stari gradArena i Monte Zaro, a potom u 18,00 u osnovnoj školi Šijana za stanovnike tamošnjeg mjesnog odbora. Istog dana, u 19,30 javna tribina održat će se u prostorijama mjesnog odbora Kaštanjer za stanovnike KaštanjeraMonvidalaGregovice.

U srijedu 25. rujna u 16,30 javna tribina za mještane Velog vrha održat će se u osnovnoj školi Veli vrh, a potom u 18,30 za mještane Štinjana u prostorijama tamošnjeg mjesnog odbora.

U utorak 1. listopada na rasporedu su mjesni odbori Veruda s početkom u 16,30, potom Nova VerudaVidikovac u 18,00 te Stoja i Sv. Polikarp-Sisplacu 19,30.

Posljednja tribina s građanima održat će se u srijedu 2. listopada za mještane Busolera u 16,30 te u 18,30 za mještane Valdebeka.

Javne tribine su pored svih ostalih alata komunikacije, jedan od načina na koji pulska Gradska uprava izravnom razgovoru uključuje građane da sami daju prijedloge što bi željeli da se u idućoj godini realizira. Intencija je kao i uvijek do sada uključiti širu javnost u procese donošenja odluka koje se tiču raspodjele zajedničkog, javnog novca za financiranje prioritetnih projekata, a svi će se prikupljeni prijedlozi razmotriti i prema mogućnostima uvrstiti u proračun za iduću godinu.

Pored javnih tribina, svoja mišljenja i prijedloge građani do 9. listopada mogu dostaviti i elektroničkim putem preko e-Konzultacija na službenim web stranicama Grada Pule www.pula.hr.

Kao jedna od najtransparentnijih i najotvorenijih gradskih uprava u Hrvatskoj, Pula svojim građanima omogućuje da se o gradskom proračunu upoznaju i putem inovativne aplikacije „Pula na dlanu“ na službenoj web stranici www.pula.hr, a o najvažnijem gradskom dokumentu građani se mogu informirati i putem tiskane te digitalne brošure „Proračun u malom“.

Pozivaju se svi građani da se u što većem broju odazovu javnim tribinama o izradi proračuna, a raspored održavanja tribina po mjesnim odborima prikazan je u tablici u prilogu.

Pin It on Pinterest