Vijećnik grada pobratima Triera u posjetu Puli

Zamjenica gradonačelnika Pule, Elena Puh Belci, primila je danas u Gradskoj palači vijećnika iz Triera, g. Rainera Lehnarta, koji je u svom posjetu u Puli. Svoje putovanje u Pulu ovoga puta obogatio je za još jedno iskustvo, uputivši se do Pule s kolegom na  električnom biciklu. Uz predstavnike iz Triera  prijemu je  prisustvovala i umjetnica, multijezična kantautorica i akdameska glumica,  Elis Lovrić,  koja je i sama sudjelovala na muzičkom festivalu u Trieru.

Tema sastanka bila je daljnja kulturna suradnja i obilježavanje 50. obljetnice bratimljenja Pule i Triera, koja će biti 2021.godine.
Zamjenica gradonačelnika, Elena Puh Belci, nije krila zadovoljstvo jednom tako dugom, snažnom i konstruktivnom suradnjom dvaju gradova. Dodala je kako se suradnja u protekla skoro pet desetljeća odvijala različitim intenzitetom, nije stagnirala već se nadograđivala i potvrđivala najboljim prijateljskim namjerama i dobrom voljom obiju strana, a rezultati su divne suradnje na svim razinama. Iskoristila je i zahvalila Elis Lovrić, ambasdorici istarske glazbe, kako ju je nazvala zamjenica, na predstavljanju  dobrih istarskih nota po Europi.

Vijećnik Lehnart zahvalio je zamjenici gradonačelnika na srdačnom prijemu i lijepim riječima dobrodošlice, te rekao da se raduje skorašnjem jubileju i daljnoj suradnji, dodajući kako Pula ima posebno mjesto u njegovom životu i uvijek rado dolazi u dragu mu Pulu. Pula i Trier pobratimljeni su gradovi od 8. rujna 1971. godine kada je započela vrlo intenzivna suradnja.

Povelju su potpisali tadašnji gradonačelnici Triera Josip Harnish i Pule Josip Lazarić. Za grad Pulu bratimljenje s njemačkim gradom Trierom predstavlja najstariju Povelju o bratimljenju ikad potpisanu.

Pin It on Pinterest