NOVA ZLATNA MEDALJA ZA JELENU VUKOVIĆ I NAJBOLJI REZULTAT SEZONE

U Zagrebu je 22.09.2019. na stadionu  održan Zagreb Open, međunarodni para atletski miting,  na kojem je nastupilo preko 140 natjecatelja iz Hrvatske, Austrije, Srbije, Grčke, Icelanda, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke, iz Hrvatske je nastupilo čak  14 Atetskih klubova za osobe s invaliditetom.

Na natecanju su natjecatalji mogli nastupiti samo u jednoj disciplini, pa su tako više manje svi bili orijentirani na Svjetsko prvenstvo koje će se održati krajem listopada u Dubaiu, te se natjecali u tim disciplinama koje će tamo biti.

Članovi AK SPEKTRA iz Pule, nastupili su u sastavu Jelena Vuković, Emilio Zonta, Snadro Krupljan, Marin Giljanović, MIrnes Omerhodžić i Luka Bukša, u pratnji predsjednice Kluba i Jelenine trenerice prof Katje Luketić, i bacačkog trenera Ivana Radešića.
Jelena Vuković osvojila je, još jednu u nizu, ove sezone, zlatnu medalju u bacanju diska i to sa najboljim rezultatom ove sezone 19,78 metara, te potvrdila normu za Svjetkso prvenstvo u Dubaiu.Luka Bukša iz Rijeke, osvojio je srebro u bacanju kugle rezultatom 8,00 m, postavivši tako novi Hrvatski rekord u bacanju kugle, kategorija F 56.Mirnes Omerhodžić iz Rijeke, osvojio je treće mjesto u bacanju diska u kategoriji F 51 sa rezultatom 7,43 m.

Emilio Zonta u bacnju kugle, u kategoriji F 55 zauzeo je 5 mjesto sa rezultatom 5,79.Sandro Krupljan  u bacnju kugle u kategoriji F 55 zauzeo je 6 mjesto sa rezultatom 5,29,a Marin Giljanović u bacnju kugle u kategoriji F 55 zauzeo je 7 mjesto sa rezultatom 4,05 m , bacivši svoj novi osobni rekord.

“Jako sam zadovoljna nastupom sebe i atletičara mojega Kluba u Zagrebu. Vrijeme nas e poslužilo uz samo par kapi kiše, a uz par kapi kiše padali su i dobri rezultati. Počelo je sa broncom Mirnes Omerhodžića koji je nastupiio prvi, zatim Luka Bukša srebro sa novim državnim rekordom i srebrom i za kraj moj nastup u disku sa rezultatom 19,78 i zlatnom medaljom. Sve se dobro posložilo, jošd a se platforma sa koje sam bacala nije ljuljala, trenerica kaže da je moglo i dalje. Sve do zadnje hitaca bili smo oko 19 metara, a onda prije zadnje hitca trener Radešić se zaderao, ajde zaderi se i baci to, to ti je zadnji hitac, možeš dalje, i tako je i bilo, koncentracija, uzvik i diska je pao na izvanrednih 19,78 metara što je najbolji rezultat ove sezone i potvrda norme za Svjetsko prvenstvo u Dubaiu. Dobar nastup Zonte i Krupljana, ali i osobni rekord Giljanovića, sve su to mladi dečki koji su se tek počeli baviti atetikom, a rezultati su sve bolji, vjerujem da je pred njima budućnost, voljela bih samo da im kao trenerica usadim u srce ljubav prema ateletici, onaj osjećaj kada ti atletika teče kroz vene i postaje sastavni dio tebe. Hvala svima na potpori a posebno Airportu lineu koji su nam omogućili odlazak na ovo natjecanje, i naravno svima koji su za nas navijali, posebno hvala medijima na potpori i praćenju.” – rekla nam je Jelena Vuković

fbt

Pin It on Pinterest