Proslava svjetskog dana turizma u Poreču

Smotra istarskih autohtonih proizvoda, glazbeni program i besplatna marenda, dodjela nagrada „Dodir leptira“, besplatno razgledavanje grada 

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna. To je datum kad se na sjevernoj hemisferi glavna turistička sezona bliži kraju, na južnoj počinje, a ove godine održava se pod motom “TOURISM AND JOBS: A BETTER FUTURE FOR ALL / TURIZAM I POSLOVI: BOLJA BUDUĆNOST ZA SVE”. Tim povodom, Turistička zajednica Grada Poreča pripremila je u SUBOTU 28. RUJNA poseban program za svoje građane i posjetitelje.

Smotra istarskih autohtonih proizvoda

Od 10:00 h do 17:00 h na Trgu Slobode odvijati će se Smotra istarskih autohtonih proizvoda u organizaciji “Domaće web tržnice”. Posjetitelje očekuje 10-ak proizvođača s širokom paletom proizvoda na kojima će moći kušati i kupiti domaće proizvode.

Glazbeni program i besplatna marenda 

Deseteročlanu raspjevanu i uvijek raspoloženu skupinu po imenu Baredinosauri čine električar, poduzetnik, knjigovođa, ugostitelj, a ima i umirovljenika. Koliko im svirka i zabavljanje publike ide od ruke, uvjerit će se posjetitelji koji dođu na Trg Slobode od 11:00 do 13:00 h. Na istom je mjestu u 12:00 h predviđena i besplatna marenda za sve građane i turiste. 

Sve do 15:00 sati glavnim gradskim trgom vladati će vesele note na kojima će možda poneki čak i zaplesati. 

Dodjela nagrada „Dodir leptira“

U 13:00 sati Turistička zajednica Grada Poreča će dodijeliti priznanja i nagrade ovogodišnjim pobjediocima akcije „Dodir leptira“. Nagraditi će se najuređeniji mjesni odbor i poslovni prostor, te najljepša okućnica i balkon. 

Priznanja i nagrade ovogodišnjim dobitnicima uručiti će Gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo, Loris Peršurić te direktor Turističke zajednice Grada Poreča, Nenad Velenik. 

Upoznaj Poreč u pratnji vodiča

Pod motom „Upoznaj Poreč“, TZ organizira besplatno edukativno razgledavanje grada u pratnji vodiča na hrvatskom jeziku za sve Porečane i one koji se tako osjećaju. Cilj je građanima omogućiti da nauče nešto više o svome gradu kroz uvijek intrigantne priče profesionalnih vodiča. 

Vrijeme: 17:00 h

Mjesto susreta: Trg Slobode

Trajanje: 1 – 1,5 h

Napomena: Zainteresirani moraju najaviti svoj dolazak na e-adresu info@myporec.com ili telefon 451-293. Broj mjesta je ograničen. U slučaju lošeg vremena razgled grada odvit će se u drugom terminu.

Turistička zajednica Grada Poreča ovim putem čestita svim svojim sugrađanima i turistima koji borave u našoj destinaciji Svjetski dan turizma. 

PROGRAM: 

11.00 – 13.00 Glazbeni program 

10.00 – 17.00 Smotra istarskih autohtonih proizvoda

12.00 Besplatna marenda za sve građane i turiste 

13.00 – 13.20 Dodjela nagrada „Dodir leptira“ 

13.20 – 15.00 Glazbeni program  

17.00 – 18.00 Besplatno edukativno razgledavanje grada “Upoznaj Poreč”

Pin It on Pinterest