2. Natječaj „Mali projekti za bolje sutra“ otvoren još nekoliko dana

Natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisan otvoren je još samo nekoliko dana, do 18.listopada 2019. god. Ukupan fond sredstava iznosi 240.000,00 kuna čija su sredstva osigurana u Fondu gradova i općina. 

Na natječaj se mogu prijaviti udruge, ustanove i mjesni odbori koji imaju sjedište registrirano u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Ližnjan, Medulin i Funtana. Mali projekti se provode na području gradova i općina u kojima je sjedište organizacije prijavitelja, u maksimalnom trajanju od 6 mjeseci (u razdoblju od 01.01. do 30.06.2020 godine).

Cilj natječaja je pridonijeti razvoju lokalnih zajednica, rješavanju konkretnih problema građana, te poboljšanju same kvalitete življenje u toj zajednici. Putem ovog natječaja, građani imaju priliku ostvariti sredstva kojima će prepoznati problem riješiti volonterskim radom na korist cjelokupne lokalne zajednice.

U sklopu ovog natječaja, potiče se i dodatno boduje umrežavanje udruga, ustanova i mjesnih odbora te volonterstvo kako bi se povećao društveni kapital u lokalnim zajednicama i doprinijelo rješavanju zajedničkih problema, ali u konačnici i stvorio temelj za daljnje projekte razvoja lokane zajednice. Sve aktivnosti projekta moraju biti besplatne za korisnike.

Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr u dijelu „Otvoreni natječaji“.

Prijavite svoje male projekte i poboljšajte kvalitetu života u svojoj lokalnoj zajednici!

Pin It on Pinterest