U HGK – Županijskoj komori Pula održana radionica Komunikacija unutar timova: govorimo li svi istim jezikom?

Razumijevanjem drugih sugovornika izbjegavaju se nesporazumi i ostvaruju ciljevi

Komunikacija u poslovnom, ali i svakodnevnom okruženju bila je tema radionice koja je jučer održana u HGK – Županijskoj komori Pula. Voditeljica radionice Nataša Vrsaljko Alić iz pulskog obrta Emolab predstavila je segment neurolingvističkog programiranja (NLP) vezan uz prepoznavanje određenih ponašanja, riječi i stila komunikacije koji olakšavaju međusobno razumijevanje i povećavaju učinkovitost tima.

Osnovna je poruka da smo svi razvili specifičan stil komunikacije i da često zaboravljamo da stil komunikacije našeg kolege, šefa ili klijenta može biti u manjoj ili većoj mjeri različit od našeg. Lakšim i bržim razumijevanjem između sugovornika izbjegavaju se nesporazumi te samostalno ili u suradnji s drugima ostvaruju se postavljeni ciljevi, ističe Vrsaljko Alić.

Uz predstavljanje NLP stilova komunikacije, radionica je bila usmjerena na situacije uobičajene u svakodnevnoj komunikaciji, pa je razjašnjeno kako prepoznati osobe čiji je stil komunikacije drugačiji i kako komunicirati s takvim osobama, vodeći pritom računa što se odvija unutar svakog pojedinca dok komunicira.

Održana edukacija jedna je u nizu edukativnih aktivnosti koje HGK – Županijska komora Pula intenzivno organizira te predstavljaju konkretnu potporu tvrtkama članicama u unaprjeđenju njihovog poslovanja i konkurentnosti na tržištu.

Pin It on Pinterest