Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

U dane vikenda, od 11. do 13. listopada, na području PU istarske evidentirano je 13 prometnih nesreća, od kojih tri nesreće s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, a tri osobe su lakše ozlijeđen.

Oduzimanje prednosti prolaska kao greška evidentirano je u četiri prometne nesreće, dok je alkohol kao uzrok evidentiran u jednoj prometnoj nesreći.

Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su ukupno 528 vozača/vozila. Iz prometa su isključili 17 vozača i 4 vozila. Utvrđeno je 211 prekršaja, od kojih izdvajamo:
•             nepropisna brzina – 108 prekršaja
•             vožnja pod utjecajem alkohola – 16 prekršaja
•             nekorištenje sigurnosnog pojasa – 18 prekršaja
•             korištenje mobitela za vrijem vožnje – 13 prekršaja
•             nepropisno pretjecanje – 12 prekršaja
•             ostali prekršaji – 44 prekršaja

U nedjelju, 13. listopada u 3.15 sati, u Puli, Flaciusova ulica, policijski službenici zaustavili su osobni automobil VW, vukovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji vozač. Nad vozačem je obavljeno alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 1.71 promila. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do otrežnjenja te mu je određena kazna u iznosu od 9.700 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Foto: Ilustracija

Pin It on Pinterest