Antonela Gregorović nagrađena modnim Oscarom za najbolju internacionalnu kolekciju

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na SERBIA FASHION WEEKU

Antonela Gregorović nagrađena modnim Oscarom za najbolju internacionalnu kolekciju 

Kolekcija Decade of Love, vodnjanske modne kreatorice Antonele Gregorović, proglašena je najboljom internacionalnom kolekcijom na netom održanom 13. Serbia Fashion Weeku (SFW) u Novom Sadu. Pored ove kreatorice, jedine iz Hrvatske, za modnog Oscara su konkurirali i modni kreatori iz Slovenije, Crne Gore, Italije, Francuske, Španjolske, Malte i Argentine.

U toj jakoj međunarodnoj konkurenciji, na najznačajnijem modnom događaj jugoistočne Europe, Antoneline kreacije su ostavile najveći dojam na žiri, a kojeg su činili ljudi iz svijeta visoke mode. Poput Eymerica Francoisa, dizajner visoke mode iz Francuske, Donald Potard bivšeg čelnog čovjeka modne ikone “Jean Paul Gaultier”. Potom, sadašnji direktori FNL Network Los Angeles te Malta Fashion Week & Awardsa, a to su Rocco Gaglioti i Adrian J. Mizzi. 

Antonelu su nagradili početkom ovog tjedna na Fashion Awards Ceremony u novosadskom Hotelu Sheraton, posljednjeg dan SFW-a.

Po povratku iz Novog Sada Antonela nije krila zadovoljstvo što je žiri baš njezinom radu dodijelio najviše ocjene.

“Dobiti tako veliko priznanje od struke najljepši je poklon koji je zaokružio ovu moju dekadu stvaranja. To je nagrada za sav trud i rad uložen u posao sve ove godine. Ovu nagradu posvećujem svim svojim kupcima. Da nije bilo njih, koji me sve ove godine podržavaju, kupuju i nose moje haljine ja ne bi mogla otići na SFW”, rekla je Antonela.

Ona se u Novom Sadu predstavila kolekcijom  haljina “Decade of Love”  kojima je ove godine obilježila 10 godina profesionalne karijere. Ranije je te haljine pokazala u pulskom Muzeju suvremenih umjetnosti Istre. Kolekcija je to izrađenih sa više od 80 metara tkanine i nebrojeni sati rada.

Ovogodišnje izdanje SFW-a bilo je najposjećenije od svog osnutka. Održane su 43 revije, na koje je pristiglo ukupno 30.000 gostiju, a fotografije na Instagramu pregledane su više od milijun puta.

Novosadski spektakl mode svake godine posjeti netko od poznatih dizajnera, poput Jean Paul Gaultiera, Anne Fendi, Kenza… Ove godine svoju je kolekciju predstavila poznata španjolska dizajnerica Agata Ruiz de la Prada.

Foto: Svetlana Braun, Deja Krstić, Milan Milojić

Pin It on Pinterest