Izložba “Kratki i čudesni život Marka Marića” i panel diskusija

Otvorenje izložbe „Kratki i čudesni život Marka Marića” Alekseja Orela i panel diskusija na temu društvenih mreža održat će u četvrtak 24. listopada 2019. s početkom u 19:00 u Dnevnom boravku DC Rojca, Gajeva 3, Pula.

Kratki i čudesni život Marka Marića
U samo 96 sati svog postojanja, druželjubiv i pozitivan fiktivni Marko Marić je sakupio preko 1.600 prijatelja, više od 500 impresija i privatne poruke dobrodošlice, uz pozive na privatno druženje i uključivanje u razne zajedničke aktivnosti, od 50 različitih ljudi.

Izložba Alekseja Orela „Kratki i čudesni život Marka Marića” istražuje paradoks trola i reakcije naših sugrađana kroz fenomen virtualnog bivanja na društvenim mrežama. Unutar eksperimenta otvorilo se mnoštvo pitanja koja će biti sastavni dio izložbe, a ključna su za funkcioniranje suvremenog društva kao npr. Cambridge Analytica i fenomen Donalda Trumpa, nedostatna zakonska regulativa, odgovornost medija, needuciranost korisnika, Big Data, targetirani marketing, trolanje, povratak u piktogramsku komunikaciju, balkanizacija interneta, ovisnosti, cyber-bullying te će se na ta i druga pitanja pokušati odgovoriti i ponuditi neka nova rješenja na dan otvorenja izložbe kroz panel diskusiju.

O ovim važnim i skoro svima nama svakodnevno prisutnim temama raspravljat će doc.dr.sc. Krešimir Krolo, Jasena Knez Radolović, psihoterapeut Lidija Košir, programer umjetne inteligencije Il Trovatore,  pravnica Lea Finderle te nekoliko joker – gostiju i naravno, autor izložbe Aleksej Orel alias Marko Marić.

Otvorenje izložbe i početak tribine su zakazani 24.10.2019. u 19:00 u Dnevnom boravku DC Rojca, Gajeva 3, Pula. Izložba se može pogledati do 7.11.2019.

Pin It on Pinterest