Promocija romana “Tajkunova kći” Dragane Radusinović Tafra

Roman Tajkunova kći Puljanke Dragane Radusinović Tafra bit će predstavljen u petak, 25. listopada 2019. u 18 sati u Središnjoj knjižnici.

O knjizi će uz autoricu govoriti novinar i komunikolog Vlado Mandić i urednica Sandra Pocrnić Mlakar, a posebni gost je zbor Cantus PoPuli.

TAjkunova kći: Fiktivna priča inspirirana našom okolinom, u kojoj je svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima slučajna. Ljubav svojeglave princeze golemog poslovnog carstva i najboljeg prijatelja njezina brata polazna je točka romana „Tajkunova kći“ u kojem Dragana R. Tafra oslikava šaroliku lepezu lažnog sjaja bogataša novog doba upletenih u tranzicijske poslovne i političke igre. U romanu žestokog tempa i britkih dijaloga isprepliću se obiteljske tajne i zakulisni poslovni potezi visokog društva koje je u tranziciji zauzelo centre moći. “Tajkunova kći“ roman je o kritičnom trenutku jedne obitelji i jednog društva, u kojem postaje jasno da će brzo stečeno bogatstvo još brže nestati, a s njim i društveni odnosi koje je donijela financijska moć. O romanu „Tajkunova kći“ Hana Konsa je napisala: „Neprestani pokušaji opstanka, suočavanje s brutalnošću života, gubitak svega, do granice nepostojanja osobnog integriteta i neuništiva želja za životom ono su što glavnu junakinju, a ona je Mi, dovodi do Pobjede. Koja je svima na ovim, grabežom izmrcvarenim prostorima toliko neophodna. I zato je ‘Tajkunova kći’ bila potrebna. Kao štivo uvida i putokaza.”

Dragana Radusinović Tafra rođena je 1979. godine u Puli. Završila je Gimnaziju Pula i diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Kao novinarka i reporterka sudjelovala je pokretanju i radu značajnih poslovnih medija poput Poslovnog dnevnika, tjednika Lider i hrvatskog izdanja američkog časopisa Forbes koji je na domaćem tržištu izlazio osam godina. Zapažene novinarske analize poslovanja velikih i malih hrvatskih kompanija te priče o istaknutim ljudima domaćeg biznisa i njihovim poslovnim filozofijama pisala je za Jutarnji list i magazin Globus. Danas piše kolumnu Liberalna kapitalistica za portal Direktno i surađuje s magazinom Start. Pohađa edukaciju iz psihodrame pri Centru za psihodramu Zagreb. Sa suprugom i kćeri živi u Zagrebu. Tajkunova kći njezin je prvi roman.

Pin It on Pinterest