Zamjenik gradonačelnika pomogao u sadnji stabala u šumici na Gregovici

Novim hrastovima dodatno obogaćena šumica na Gregovici

U sklopu akcije „Zasadi drvo, ne budi panj“ u prekrasnoj šumici na Gregovici danas je zajedničkim snagama Grada Pule i ekološkog aktivista Marka Račana uz veliku pomoć pulskih gimnazijalaca pod mentorstvom prof. Teodore Beletić i veselih mališana iz eko vrtića Topolina, posađeno nekoliko vrijednih hrastova koji će dodatno obogatiti ovo zeleno srce grada.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek pohvalio je vrijedne gimnazijalce i njihovu mentoricu prof. Beletić koja često svojim nesebičnim radom i aktivnošću pomaže ekološke inicijative sadnje stabala te naravno male Topolinčeke koji su postali pozitivan, ekološki primjer u našem gradu. Za mališane je organizirana i prigodna predstava od strane Birkine Pula koja je osim mnogo zabave i plesa, sadržavala i važnu ekološku poruku kako pravilno razvrstavati otpad.

Uz sadnju na Gregovici djelatnici Hortikulture Pula Herculanee posaditi su stabla, odnosno formirali drvored u Ulici Veruda, od doma Alfredo Štiglić do raskrižja s Krležinom ulicom.

Tijekom 10-ak dana, koliko je planirana sadnja na javnim zelenim površinama i zelenim površinama dječjih vrtića i  škola posadit će se ukupno 100-tinjak stabala. Isto toliko ih je Grad Pula donirao i svojim sugrađanima da ih posade u sklopu svojih okućnica.

Podjela stabala po mjesnim odborima još uvijek traje te se i ovom prilikom pozivaju građani da se jave Inicijativi „Zasadi stablo, ne budi panj“ putem facebook stranice kako bi se podijelila preostala stabla koja su još ostala na raspolaganju građanima.
Podsjetimo, gradonačelnikovim potpisom pisma namjere, u kolovozu ove godine, Pula se, ovoj hvalevrijednoj inicijativi kolektivne sadnje stabala, koja se održava na razini cijele Hrvatske, odazvala među prvima.

Sljedeći tjedan sadnja će se nastaviti kod ulaza u Uljanik u 11,00 sati, u Parku Franje Josipa I u 12,00 sati te u 13,00 sati u Parku žrtava fašizma, dok će se u utorak s početkom u 10,30 sati stablima zazeleniti Ulica Valsaline (preko puta kućnih brojeva 33 i 35).

Pin It on Pinterest