Istra 1961 nastavlja sa lošim rezultatima

Piše: Stefan Bošnjak

Istra 1961 – Inter Zaprešić 1 – 2

Pred otprilike 500 gledatelja, Istra 1961 nastavlja sa ne iskorištavanjem prilika, dok Inter kažnjava svaki pokušaj Istre 1961 te iz dva slobodna udarca pogađa dva puta i izbacuje Istru 1961 iz Hrvatskoga kupa.

Prvih desetak minuta utakmice, bilo je ispitivanja snaga na terenu gdje obje momčadi nisu previše ulazile u rizik. Istra nije vršila visoki pressing te je Inter zagospodario terenom. Istra 1961 je nastupila u drugačijem sastavu. Pavića je zamjenio Gonzales, Ćužu Laukžemis, a Franić Grujevića. U 19’ Istra prima pogodak za 0 – 1. Nakon kombinacije iz slobodnog udarca sa 25 metara, lopta dolazi do Grgića koji se nalazi sam u kaznenom prostoru Istre i sa lakoćom postiže gol za vodstvo. Ovoga puta Istra se nije mentalno predala te je ušla u pressing i samo dvije minute kasnije pritisak se isplatio. U 21’ Kombinacija Gržana koji je prošao po desnoj strani a zatim oštru loptu dao za Ivančića koji sa pet metara pogađa za 1 – 1 na Aldo Drosini. Nakon izjednačenja, nešto bolja Istra 1961. U 28′ nakon kornera sa lijeve strane lopta dolazi do Tomaševića koji pogada stativu. Sljedećih petnaestak minuta nije bilo prilika, te je pred sami kraj prvoga poluvremena Obeng nekim polu ubačajem ugrozio vratara Intera koji vršcima prstiju ipak hvata loptu.

U nastavku, Interu je pripala prva prilika. Lijepim solo prodorom po lijevoj strani Mitrović se izborio za svoj pokušaj, ali njegov udarac odlazi pored gola. U 52′ Istra uzvraća preko Gonzalesa koji se probio po sredini, dao za Ivančića koji pokušava pogoditi gornji lijevi kut gostujućega gola, ali njegov udarac je preslab pa golman Intera Frelih sa lakoćom brani. U 62′ i Laukžemis se našao u prilici. Zagradio je stopere Intera u kaznenom prostoru, uspio pucati ali neprecizno pored gola. Vrijedi zabilježiti i udarac Obenga sa desne strane u 68′, ali također njegov udarac odlazi pored gola. Za vodstvo, Istra je najbolju priliku imala u 73′. Ubacio je Franić, a lopta se odbija do Ćužea koji puca i pogađa stativu te u ključnom trenutku sa gol linije loptu izbacuju igrači Intera. Na vrlo zanimljiv način Istra prima gol za 1 – 2. U 76′ prvo je bio prekršaj na igraču Intera, glavni sudac utakmice Duje Strukan pušta prednost, igrači Intera pucaju, a Majkić skreće u korner, da bi Strukan umjesto kornera loptu vratio na mjesto prekršaja te upravo iz tog prekršaja Postonjski sa 18 metara pogađa za 1 – 2. U 83′ Inter je ponovno zaprijetio preko Galića koji je povukao loptu jedno 20 metara, a zatim pucao u gornji desni kut Majkića, no međutim Majkić je odličnom paradom njegov udarac skrenuo u korner. Istra je pokušavala izjednačiti u 88′ kada nakon kornera lopta dolazi do Komšića koji puca visoko preko gola. U 89′ ponovno pokušava Galić iz velike udaljenosti, ali preko gola. U sudačkoj nadoknadi bilo je nekoliko spornih situacija gdje su se naguravali stoperi Intera i igrači Istre 1961, no Duje Strukan nije pokazao na bijelu točku.

Nastavlja se serija loših rezultata Pulske momčadi. U ovoj utakmici su barem pokušavali više u odnosu na utakmicu prije 3 dana – onu sa Lokomotivom, ali golovi su jedino što se piše. Istra svoje „nišanske sprave“ mora popraviti već do 3.11.2019. kada odlazi u goste u Koprivnicu protiv konkurenta za ostanak u ligi – Slaven Belupa. Utakmica sa Slaven Belupom igra se u 15:00h.

Istra 1961: Majkić 6.0, Rubić 5.5 (od 69′ Ćuže, Rufati 5.5, Gržan 6.5, Laukžemis 6.0, Franić 6.0(od 85′ Komšić), Ivančić 7.0, Lončar 6.5 (od 72′ Galilea), Obeng 6.5, Tomašević 6.0, Gonzales 6.0.

Inter Zaprešić: Frelih, Grgić (od 37′ Savić), Tatomirović, Mlinar, Čeliković, Mazalović, Bosec, Serderov (od 30′ Mamut), Mitrović, Galić, Ljubić (od 69′ Postonjski)

Pin It on Pinterest