Istra 1961 ponovno prosula bodove u zadnjim sekundama

Piše: Stefan Bošnjak

Istra 1961 – NK Gorica 2 : 2

U prvome susretu 15. Kola 1.HNL, Istra 1961 je na Aldo Drosini ugostila goste iz Gorice. Bila je to utakmica u kojoj Istra dolazi do ranog neočekivanog vodstva, da bi u zadnjim sekundama susreta prosula ta silno bitna dva boda.

Gorica je prva zaprijetila. U 1’ nakon ubačaja sa desne strane, lopta dolazi do Mohameda koji puca malo preko gola. Iako je Gorica prva zaprijetila, Istra 1961 dolazi u vodstvo u ranoj fazi utakmice. Po desnoj strani Grujević je prošao i ušao u kazneni prostor gostiju te dodao za Laukžemisa koji je pravovremeno utrčao I pogodio za 1-0 i opće oduševljenje Pulske publike. Isplatila se agresivna igra Istre 1961. Uslijedilo je primirje nakon burnog starta, te su obje momčadi vodile borbu na sredini terena. Gorica je zatim uzvratila preko Dvornekovića koji je prošao po lijevoj strani i pucao u suprotni kut Čondrića, ali ovaj vrlo dobro brani. U 38’ nakon kornera sa lijeve strane Istra ponovno prima pogodak iz prekida. Jovičić je nadskočio obranu Istre i pogodio za izjednačenje. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 1 : 1.

U nastavku, prva prilika pripala je Gorici. U 49′ Čanađija je nakon kombinacije sa Zwolinskim pucao sa dvadesetak metara pored gola. Samo minutu kasnije dobra prilika za Istru 1961. U 50′ odbijala se lopta po kaznenom prostoru gostiju te došla do Laukžemisa koji jako dobro puca, ali Kahlina još bolje brani i skreće loptu u korner. U 61′ ponovno je pokušao Dvorneković sa ruba kaznenog prostora ali neprecizno. U 62′ Istra se vraća u vodstvo. Po lijevoj strani prošao je Gonzalez, dao povratnu loptu za Močinića koji fantastično pogađa suprotni kut za 2 – 1. U 66′ uzvraća Gorica preko Čabraje koji iz kosa puca snažno, ali lopta odlazi preko gola. Nekoliko trenutaka kasnije, ponovno je Gorica blizu izjednačenja. Nakon napucavanja lopte po kaznenom prostoru Marina uspijeva pucati, ali se lopta odbija i odlazi u korner. Nastavlja Gorica sa prijetnjama. Po lijevoj strani prošao je Čabraja te ubacio za Ndiayea koji glavom puca ravno u Čondrića u 74’ . U 83’ nastavlja Gorica sa zračnim prijetnjama, ubacuje Musa za Ndiayea koji glavom puca vrlo blizu Pulskog gola. U 92′ iskušao je Perić – Komšić svoj udarac, pa tako sa dvadesetak metara puca pored gola. Taman kada se činilo da će Istra 1961 napokon do nove domaće pobjede nakon dugo vremena, u 93′ Ivančić je pokušao ispucati, ali je pogodio Močinića u glavu te se od glave Močinića lopta odbija izravno do Ndiayea koji puca i pogađa za 2 – 2.

Istra je oduvijek imala problema u završnicama utakmica pa tako je bilo i ovoga puta. Nastavlja se manjak koncentracije u samoj završnici. Šteta da su Puležani prosuli ta dva boda jer nakon reprezentativne stanke čekaju ih najteži suparnici. Jedan od njih je Osijek u Gradskome Vrtu u nedjelju 24.11.2019. Utakmica sa Osijekom igra se u 15:00h.

Istra 1961: Čondrić 6.5, Bosančić 6.0, Galilea 6.0, Laukžemis 7.5 (od 76′ Perić-Komšić), Močinić 7.5, Ivančić 6.0, Grujević 6.5, Ćuže 6.5, Tomašević 6.5, Gonzales 7.0, Fintić 6.5 (od 71′ Lončar).

Gorica: Kahlina, Musa, Jovičić, Steenvoorden, Mohamed (od 70′ Babec), Zwolinski, Dvorneković (od 64′ Mathieu), Čabraja, Marina, Čanađija (od 84′ Šroler), Ndiaye.

Pin It on Pinterest