Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske evidentirane su četiri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće sa materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba lakše ozlijeđena.

Alkohol kao uzrok evidentiran je u jednoj prometnoj nesreći.

Utvrđeno je 199 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 91 prekršaj
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 27 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 13 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijem vožnje – 5 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje – 3 prekršaja
  • ostali prekršaji – 60 prekršaja

Kontrolirano je ukupno 765 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 29 vozača i šest vozila.

Događaji koje izdvajamo:

U subotu oko 9.50 sati na Istarskom ipsilonu, na dionici Lupoglav-Cerovlje, kontrolom brzine kretanja vozila utvrđeno je da je 59-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom VW Golf, daruvarske registarske oznake, brzinom od 141 km/h, na mjestu gdje se izvode radovi i gdje je ograničenje brzine 60 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine vozaču je određena kazna u iznosu od 5.000,00 kn i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 1 mjesec.

U nedjelju oko  18.05 sati u Riječkoj ulici u Buzetu,  policijski službenici zaustavili su automobil Opel Corsa, pulske registarske oznake kojim je upravljao 66-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem kod muškarca je utvrđena koncentracija alkohola od 2.46 promila. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnih sredstava, te mu je određena kazna u iznosu od 10.000,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Pin It on Pinterest