Svojim poduzetnicima Grad Pula u 2019. dodijelio milijun i pol kuna bespovratnih sredstava

Nakon velikog interesa pulskih poduzetnika iskorištena su sva predviđena sredstva u sklopu dodjele potpora iz programa “Potpore Pula 2019.”

U prostorijama pulske Komunalne palače 15. studenog 2019. godine, održana je četvrta sjednica Povjerenstva za dodjelu potpora iz programa “Potpore Pula 2019” koji je namijenjen poticanju razvoja gospodarstva Pule u 2019. godini, na kojoj se odobrio preostali iznos od 29.785,67 kuna potpore trima zahtjevima pulskih poduzetnika koji su se na Potpore prijavili u prethodnom vremenskom razdoblju.

Zbog iznimnog interesa pulskih poduzetnika Grad Pula je za 2019. godinu odlučio povećati iznos od milijun kuna koji se dodjeljuje poduzetnicima na 1,5 milijuna kuna, a čija su sredstva sada u potpunosti iskorištena.

„Ovako velik interes za javni poziv potvrđuje kako je naša odluka sufinanciranja poduzetnika s milijun i pol kuna iz gradskog proračuna bila opravdana i drago mi je da je to ove godine, kada smo ponijeli i titulu najboljeg grada za gospodarstvo u zemlji kojega je proveo portal gradonačelnik.hr u suradnji s Hanza mediom i agencijom Ipsos, posebno prepoznato. Nije stoga slučajno Pula danas uz Zagreb grad s najviše poduzetnika u odnosu na radno sposobno stanovništvo i grad u kojem se poduzetnici dobro osjećaju i u kojemu vide prostora za nesmetanu realizaciju svojih poslovnih ideja.” – naglasio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Ukupno je Povjerenstva za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva od ukupno 146 zahtjeva odobrilo njih čak 129 čime je Grad Pula na direktan način pomogao mnogobrojnim pulskim poduzetnicima u sklopu raznih Mjera pomoći, od Potpore novosnovanim tvrtkama i Potpora poduzetnicima za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata do Potpora za novo zapošljavanje ili samozapošljavanje i potpora za IT sektor.

“Zahvaljujem se svim poduzetnicima na velikom angažamanu i prijavama na “Potpore Pula 2019.” koje su se pokazale kao pravi alat koji u značajnoj mjeri olakšava poslovanje malim poduzetnicima” zaključio je gradonačelnik Boris Miletić.

Pin It on Pinterest