Advent u Funtani

Treću godinu za redom, prigodom božićnih blagdana Udruga za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ iz Funtane pripremila je raznovrstan program u kojem će moći uživati djeca i njihovi roditelji, ali i  svi mještani Funtane. 

Program počinje u subotu, 30.11. radionicom izrade lanterni i adventskih vijenaca u Staroj Školi u Funtani s početkom u 16 sati. 

U subotu, 7.12. u 16 sati, također u Staroj školi, održati će se radionica sijanja božićne pšenice. 

U srijedu 18.12. u 18 sati u sportskoj dvorani Intersport u Zelenoj laguni svoj prvi nastup imati će mali polaznici „Gimnastičke početnice“, sportskog projekta kojeg Udruga provodi od rujna a sve pod budnim okom trenerica Kluba ritimičko estetske gimnastike Galatea iz Funtane. 

U četvrtak, 19.12. u 18 sati u Staroj školi održati će se kazališna predstava „Priče iz Božićne kutije“ Teatra Naranča iz Pule. Priča je to o Beti i Tilly, sestrične koje su svoje djetinjstvo provele zajedno na selu, ali je Beta nedavno odselila u grad jer je njezin tata dobio posao. Razdoblje prosinca i proslava Božića ponovno ih je dovelo skupa. Nakon duge razdvojenosti djevojke traže način kako da se ponovo zbliže i opet postanu najbolje prijateljice. A kakvu ulogu u tome ima Djed Mraz… otkrit ćemo na kraju predstave! 

Nakon predstave Djed Mraz podijeliti će božićn poklon pakete djeci za djecu koja ne pohađaju Dječji vrtić Tići, a imaju prebivalište na području Općine Funtana.  

U ponedjeljak, 23.12. na programu je radionica izrade božićnih kolača pod nazivom „U kuhinji Bake Mraz“ a pod animacijskom palicom Zamlje Zabave. Ovaj slatki posao odvijati će se u župnom dvoru s početkom u 17 sati. 

U utorak, 24. prosinca, predviđena je šetnja Funtanom pod nazivom „Badnja večer“ uz božićne pjesme i darivanje kolača mještanima. Okupljanje je na parkingu ispred Dinoparka u Funtani u  16 sati. Na povratku, pred crkvom Svetoga Barnarda sve sudionike očekuje iznenađenje. 

Sve radionice i predstava su besplatne, pribor je osiguran a jedini uvjet je da uz dijete bude prisutan jedan član obitelji. Pokrovitelj programa je Općina Funtana.

Pin It on Pinterest