Gastro jutra na 1. katu pulske tržnice

U suorganizaciji Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI), Udruženja obrtnika Pule, Turističke zajednice grada Pule i Tržnice d.o.o. Pula održat će se manifestacija „Gastro jutra na 1. katu i najlipšen markatu“ u edukacijskoj kuhinji KEYQ+ GASTRO PUNKT prvi put u ponedjeljak 9. prosinca 2019. godine od 10 do 12 sati.  

Ideja je nastala u AZRRI-ju te su je ostali suorganizatori objeručke prihvatili jer je važnost podrške lokalnih proizvođača autohtonih proizvoda i domaće kužine te tradicije u ugostiteljstvu vrlo važna karika u razvoju održive poljoprivrede i ugostiteljstva.

Ponukani i namjerom da se posjetiteljima tržnice predstave domaći ugostiteljski virtuozi na licu mjesta u kužini s traveršon, ugostitelji Puljštine tri će dana kuhati na 1. katu tržnice u edukativnoj kuhinji KEYQ+ GASTRO PUNKT-u i to jela za koja će koristiti lokalne proizvode, a bit će pripremana na vrlo jednostavan, pristupačan i relativno brz način. Ideja je to koja je objedinila u jednom pjatu lokalne namirnice  i ugostitelje. Bit će ovo prigoda da pogledate kako se jelo priprema na licu mjesta te možda s tržnice ponesete i ideju o ručku ili večeri. 

U kreiranju tri dana Gastro jutra, sudjeluje ukupno osam ugostitelja a oni su: El Pulari meksički restoran, Vodnjanka iz Vodnjana, Vela Nera iz Šišana, pizzerija Asterix, konoba Bukaleta, restoran Šurida, slastičarnica Fortuna i restoran Škuža.  

Tri ponedjeljka moći ćete pogledati kako nastaju ova jednostavna jela ali i degustirati nekoliko zalogaja pripremljenih delicija.

Tako će se u ponedjeljak, 9. prosinca pripremati pljukanci, s umakom od kadulje i maslacem, sa sotteom od boškarina ili šugom od friških gljiva. Za 16. prosinca pripremat će se pečenje od boškarina, a za 23. prosinac pogledajte kako se priprema prava domaća buzara od pedoća. 

Uz malo degustacije i pokoju tajnu domaćih ugostitelja, s pulskog markata ćete zasigurno ponijeti ideje za kućni jelovnik. 

Vidimo se stoga vrlo brzo i to već u ponedjeljak 9., a zatim 16. i 23. prosinca na 1. katu pulske tržnice u edukativnoj kuhinji KeyQ+ Gastro Punkt.

Pin It on Pinterest