Zaslužnim pojedincima dodijeljena nagrada „Istriana“ za 2019. godinu

U pulskom hotelu Park Plaza Histria danas je održana tradicionalna dodjela nagrade „Istriana“ koja se svake godine dodjeljuje zaslužnim pojedincima iz područja gospodarstva, kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i sporta Istre.

Dodjeli nagrade prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je svim dobitnicima ovogodišnjih priznanja zahvalio na svemu što čine za svoju zajednicu te im je zaželio još mnogo uspjeha u budućem radu. Uz gradonačelnika, čestitke nagrađenima uputio je i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin.

U kategoriji zdravstva dobitnica „Istriane“ je djelatnica djelatnica Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Helena Mitrović, a u kategoriji obrazovanje nagradu je dobio dugogodišnji ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin Josip Šiklić.

Skladateljica i glazbena pedagoginja Đeni Dekleva Radaković dobitnica je „Istriane“ u kategoriji glazbe dok je „Istriana“ u kategoriji kulture posthumno dodijeljena slikaru Ivanu Obrovcu.

Za uspjehe u sportu „strianom“ je nagrađen boksački trener Dorian Čalić, a u kategoriji gospodarstva nagrađena je vlasnica i direktorica tvrtke M-G Express Maria-Gracia Baćac.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je dugogodišnjem turističkom djelatniku Franku Palmi.

Nagrada Istrijana pokrenuta je na inicijativu novinara Daniela Sponze, a pobjednike su svojim glasovima odabrali gradonačelnici i načelnici istarskih općina, predsjednici uprava najvećih gospodarskih subjekata, novinari, kulturni, sportski i zdravstveni djelatnici, kao i slušatelji Radio Pule.

Pin It on Pinterest