Vikend bogat programima na pulskim tržnicama povodom Prosinca u Puli

I ovaj je vikend bogat programima na pulskim tržnicama povodom Prosinca u Puli. 

U subotu, 14. prosinca ne održat će se razni događaji na obje pulske tržnice, u centru i na Verudi. Od 10 do 13 sati moći će se uživati u gastronomskom ali i zabavnim programima. 

Na centralnoj pulskoj tržnici nastupit će In Vino Veritas, a održat će se i manifestacija Mirisi i okusi kojima se pridružuje dio izlagača manifestacije HandMade by Markat. Zabave neće nedostajati niti na 1. katu tržnice. Tamo će svojim nastupom obogatiti posjetu tržnici grupa Side Effects također s početkom u 10 sati.

Tržnici na Verudi u subotu će također imati poseban gastronomski događaj jer će se pripremati jelo u velikoj Pulskoj padeli, a za zabavne note pobrinut će se grupa Val.

Ovom prigodom najavljujemo i ponovni susret s kuharima i chefovima tijekom Gastro jutra na 1. katu i najlipšem markatu. Manifestacija će se održati u ponedjeljak, 16. prosinca od 10 do 12 sati na 1. katu zgrade tržnice. Ova manifestacija nastala je u suorganizaciji Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI), Udruženja obrtnika Pule, Turističke zajednice grada Pule i Tržnice d.o.o. Pula. Gastro događaj održava se u edukacijskoj kuhinji KEYQ+ GASTRO PUNKT na 1. katu zgrade tržnice.  U kreiranju tri dana Gastro jutra, sudjeluje ukupno osam ugostitelja a oni su: El Pulari meksički restoran, Vodnjanka iz Vodnjana, Vela Nera iz Šišana, pizzerija Asterix, konoba Bukaleta, restoran Šurida, slastičarnica Fortuna i restoran Škuža. Tri ponedjeljka moći će se pogledati kako nastaju ova jednostavna jela ali i degustirati nekoliko zalogaja pripremljenih delicija. U ponedjeljak, 16. prosinca pripremat će se pečenje od boškarina, a za 23. prosinac ne propustite pogledati kako se priprema prava domaća buzara od pedoća. 

Pin It on Pinterest