Istarski Festival Vjenčanja u novom proširenom konceptu kreće već ovog vikenda

Ovog vikenda Istra ulazi u svijet vjenčanja koji traje kroz cijeli mjesec siječanj. Tijara model & event management agencija započinje TIJARAnewsFESTIVAL.

Marijana Dabo Percan, vlasnica Tijare, naglasila je kako se ovogodišnji TIJARAnewsFESTIVAL sastoji od tri eventa. Cilj je svake godine ponuditi nešto novo i drugačije, novi sadržaj te nove lokacije. TIJARAnewsFESTIVAL sastoji se od TIJARAsposaNEWS Istarskog Festivala Vjenčanja, TIJARAartNEWS izložbe svadbene fotografije te TIJARAfashionNEWS izložbe svadbenih haljina.  Upravo je ovim formatom započeo intenzivniji put i rad na kreiranju prepoznatljivosti Istre i Pule kao izuzetno atraktivne destinacije za vjenčanja, naglasila je Dabo Percan. Promocija Istre kao destinacije za vjenčanja rezultat je dugogodišnje suradnje Tijare s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Pula, Turističkom zajednicom Istarske županije te Turističkom zajednicom Grada Pule. Iz Turističke zajednice Istarske županije ističu kako je puno truda i rada uloženo upravo u brendiranje prepoznatljivosti Istre kao destinacije za vjenčanja. Posebno naglašavaju i dolaske inozemnih novinara u cilju promocije Istre na spomenutu temu te razvoj portala koji se bavi spomenutom tematikom što uvelike doprinosi razvoju samog segmenta vjenčanja.

Željko Cetina u ime Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Pula, istaknuo je kako su specijalizirani festivali od velike važnosti jer su provjera stanja i dostignuća određenog sektora, u ovom slučaju sektora koji se bavi djelanostima vezanih uz vjenčanja. Osim toga, rekao je da posjet ovakvim događajima, tvrtkama rezultira otvaranje novih mogućnosti da potencijalnim kupcima prezentiraju nove proizvode i /ili usluge. Istarski Festival Vjenčanja doprinosi popularizaciji djelatnosti vezanih uz organizaciju vjenčanja ali i samoj promociji Istre kao atraktivne destinacije za mladence, naglasio je Cetina. 

Vesna Jovičić iz Turističke zajednice Grada Pule potvrdila je posebnost Istre kao destinacije za vjenčanja spomenuvši da su sve češći upiti stranih i domaćih gostiju na temu izbora lokacije te organizacije vjenčanja u Puli i Istri. Također, naglasila je kako se upravo kroz ovu manifestaciju njezina promocija povećava iz godine u godinu. 

TIJARAartNEWS Istra wedding destination izložba je svadbene fotografije snimljene na području Istre kroz postav od 48 radova hrvatskih fotografa. U skladu s promocijom Istre kao destinacije za vjenčanja kroz suradnju s tvrtkom Brioni Pula osmišljena je putujuća izložba fotografija u autobusu tvrtke Brioni Pula na linijama tvrtke i partnera. Promocija Istre kao destinacije za vjenčanja rezultat je dugogodišnje suradnje Tijare s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Pula, Turističkom zajednicom Istarske županije te Turističkom zajednicom Grada Pule. Tako će lokalno stanovništvo moći posjetiti izložbu fotografija 18. 1. u 20 sati u voznom parku Brioni Pula na adresi Šijanska cesta 4. Autobus će nakon otvaranja krenuti rutom te do 31. 1. posjetiti brojne inozemne i  hrvatske gradove promovirajući Istru kao destinaciju za vjenčanja. Autobus će posjetiti: Budimpeštu, Bratislavu, Beč, Linz, Munchen, Veneciju, Mestre, Padovu, Milano, Portorož, Kopar, Trst, Zagreb, Karlovac, Senj, Zadar, Šibenik, Split te brojna druga mjesta. Na izložbi će se predstaviti: Foto Festival wedding photography, Flash studio, Unique photography, Merika photography, Pirowski wedding photography, Nino Fanuko photography, Teodor Korodi, Željko Vidinović photography, Nenad Šimunić-Pulić, Anushcka, Anton Unković.

Rajko Boričić iz Foto Festivala istaknuo je kako je ljepota Zelene Istre sve veći magnet za potencijalne mladence u trenutku izbora destinacije za organizaciju vjenčanja iako je i dalje morsko  plavetnilo jedan od glavnih razloga njihovog izbora. Naglasio je kako mu je iznimno drago biti dijelom ovako velike priče i rada, truda i nastojanja da Istra postane jedno od svjetskih svadbenih destinacija. I sam fotografira mnoštvo inozemnih mladenaca koji su oduševljeni Istrom. 

TIJARAfashionNEWS ove godine na jednom mjestu okuplja mnoštvo svadbenih haljina, retrospektivu radova modnih dizajnera kroz 20 godina održavanja Festivala. Otvaranje izložbe održat će se 10. 1. u 18 sati dok će sama izložba biti otvorena za građane do 17. 1. u radnom vremenu Gradske knjižnice i čitaonice Pula. Nela Načinović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula naglasila je da  im je iznimno drago da se ove godine TIJARAfashionNEWS održava u njihovim prostorijama. U tu svrhu, istaknula je citat iz jedne knjige francuskog autora koji govori o modi kao umjetnosti svakodnevnice te da je svaki modni dizajner svojevrsan umjetnik. 

U postavu će posjetitelji pronaći i svadbene haljine iz privatnih kolekcija počevši od 1965. do danas. Svoje radove predstavljaju: Ivana Tomić, Vjenčanice Biba, Kristina Nefat, Uroš Raguž, Jana Raguž, Katja Kliba, Showroom Antonela, Stehlik by Anja Stehlik, Sanja Kaić, Doris Kolić, Laardesign. Biljana Pliško iz Salona Vjenčanica Biba tom će prilikom predstaviti haljinu sa samih početaka, staru preko 15 godina. Zanimljive su to uspomene a naglasila je kako se veseli što će moći povući i paralelu između haljina koje će predstaviti na ovoj izložbi te modernih haljina koje će predstaviti na samom sajmu vjenčanja u Domu branitelja.

Ovogodišnji vizualni identitet, odnosno osnovni motiv koji krasi vizuale manifestacije, nastao je u suradnji s Pekarom i Slastičarnom Concettino. Bitno je spomenuti kako festival njeguje prezentaciju brojnih noviteta iz svijeta mode, fotografije, cvjetnih aranžmana, slastica. Ovogodišnje vizuale Festivala krasi torta Pekare i Slastičarne Concettino koja objedinjuje najnovije trendove iz svijeta slastičarstva, moderno viđenje vjenčane torte te ugodnu vanjštinu osmišljenu posebno za svadbene svečanosti. Te najnovije trendove iz svijeta slastica posjetitelji će moći kušati na TIJARAsposaNEWS Istarskom Festivalu Vjenčanja u Domu branitelja.

TIJARAsposaNEWS Istarski Festival Vjenčanja, njegovo dvadeseto izdanje, tradicionalno će se kroz dva dana, 25. i 26. siječnja, održati u  Domu branitelja u Puli. Tom prilikom predstavit će se osamdesetak izlagača s uslugama i proizvodima vezanim uz vjenčanja uz bogat dvodnevni program. Vedran Đukić iz VBV studija naglasio je kako svake godine nastoje iznenaditi posjetitelje uređenjem interijera rasvjetom. Moderan je to i noviji pristup vjenčanom dizajnu i dekoraciji prostora te nastoji svake godine posjetitelje sajma nanovo iznenaditi. Posjetitelje očekuju brojni noviteti s raznih polja a vezano uz vjenčanja.

U sklopu programa imat ćemo priliku vidjeti i četiri modne revije. Na modnim revijama u sklopu Festivala predstavit će se Vjenčanice Biba, Salon vjenčanica Neva, Vjenčanice Angels Wedding, Vesna Sposa, Butik Lilien, Blu kids te butik Oh la la.

Pin It on Pinterest