Otvoren program “Mjesec Norveškog filma” u Kinu Valli

U suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške, u Kinu Valli, jučer je započeo program ”Mjesec Norveškog filma”. Od 7. siječnja do 4. veljače 2020. godine, svakoga utorka popodne i u jutarnjim terminima u nedjelju 19. i 26. siječnja, prikazat će se po jedan suvremeni norveški film, odnosno film za djecu.

Program je započeo 7. siječnja u 18.30 sati na druženju uz prigodni domjenak, nakon čega u 19.10 sati je uslijedilo otvorenje programa uz pozdravni govor predstavnice Grada Pule, zamjenice gradonačelnika, gospođe Elene Puh Belci i predstavnika Veleposlanstva Kraljevine Norveške, gospodina Christiana Grotnesa Halvorsena, te projekcija višestruko nagrađivane drame Slijepa Eskila Vogta iz 2014. godine. Film je osvojio brojne nagrade uključujući i one na festivalima u Berlinu i Kopenhagenu te zadovoljio visoke kriterije filmskih kritičara.

Program nadalje uključuje filmove Prije snijega (r. H. Zaman), Redoslijed nestanka (H. P. Moland), Ostati živ (r. C. Blom), Optimisti (r. G. Magnor) te filmove za djecu Operacija Arktik (r. G. Bøe-Waal) i kolaž norveških kratkih filmova za najmlađe, koji će se prikazivati na originalnom jeziku uz engleske podnaslove, a za koji je ulaz slobodan. Cijena ulaznice za ostale filmove iznosi 15 kuna. Više informacija o filmovima možete pronaći na www.kinovalli.net.

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=2506812809430786

Pin It on Pinterest