Najava prometne akcije u cilju zaštite osoba s invaliditetom

U cilju povećanja stanja sigurnosti u prometu i zaštite osoba s invaliditetom, Postaja prometne policije Pula-Pola će u ponedjeljak, 13. siječnja od 10 do 14 sati, provesti represivno-preventivnu prometnu akciju  ”Nadzor znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom”.

Policijski službenici akciju će provesti zajedno s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom i djelatnicima Pula parkinga na području grada Pule, Medulina i Fažane, a posebice na  parkirališnim prostorima trgovačkih centara i ispred zdravstvenih ustanova.

Naime, svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je kako  veliki broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima  za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz  znaka pristupačnosti. Stoga će policijski službenici provesti prometnu akciju, koja će većim dijelom biti usmjerena na sankcioniranje vozača koji  čine navedene prekršaje.

Pozivamo vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700,00 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.

Policijska uprava istarska poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

Pin It on Pinterest