Sustav civilne zaštite u Istri spreman je za sve izazove

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite koji se obilježava 1. ožujka, danas je u prostorijama pulske Komunalne palače održan tradicionalni prijem u organizaciji Grada Pule i Istarske županije.

„I u aktualnom slučaju s pojavom Coronavirusa, sustav civilne zaštite u Istri i Puli pokazao je svoju učinkovitost, koordinaciju i brzinu mobiliziranja svih operativnih snaga. Upravo je ta koordinacija svih javnih službi temelj koji građanima pruža sigurnost i šalje jednu smirujuću poruku“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić čestitavši svima koji su uključeni u sustav civilne zaštite njihov dan.

Čestitkama se pridružio i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizio Radin koji je ponovio kako je sustav civilne zaštite u Istri iznimno odgovoran i učinkovit te kao takav služi kako primjer mnogim drugima.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac poručio je kako se ove godine proslava Međunarodnog dana civilne zaštite održava u specifičnim okolnostima te je potvrdio kako je cjelokupni sustav zaštite u Istri danas spreman odgovoriti na sve izazove, a sve kako bi građani i gosti bili sigurni pri čemu je zahvalio Gradu i Županiji na dugogodišnjoj podršci u radu.

Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH obilježava se 1. ožujka, na datum kada je 1972. stupio na snagu Statut međunarodne organizacije za civilnu zaštitu, a dan nakon toga počela je djelovati Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu.

Pin It on Pinterest