Puležani poraženi od Dinama

Piše: Stefan Bošnjak

Dinamo – Istra 1961 2 : 0

Nakon veoma bitne domaće pobjede protiv Osijeka, Puležani su se uputili put Zagreba protiv najtežeg mogućeg protivnika – Dinama iz Zagreba. Susret je obilježio rani pogodak Dilavera koji je šokirao goste u ranoj fazi utakmice te gol Lovre Majera koji je samo plasirao loptu u mrežu nakon što je pola posla odradio Petković.

Puležani gori start nisu mogli očekivati, već u 2′ Dinamo je poveo, nakon udarca iz kuta Dilaver ostaje sam u kaznenom prostoru te glavom neometano trese Pulsku mrežu. Rani pogodak kao da je prisilio Puljane da se brane još više, pa su Puležani bez obzira na rezultatski minus odlučili povući se i čekati prilike iz kontre i polukontre, bez velikog pressinga na igrače Dinama. Konsolidirali su se Puljani do 16′ kada Franić ubacuje jednu neugodnu loptu, a Zagorac skreće u korner. U međuvremenu je Istra pokušavala sa više igrača napasti Dinamo no nije uspjela ugroziti Dinamo udarcima na gol, pa je tako uslijedilo zatišje do 35′ kada Moro sa tridesetak metara snažno puca, a Duka brani te se lopta od vratnice odbija daleko od gola gostiju. U 42′ kombinirali su Dinamovci oko gola gostiju, Oršić ostaje sam na lijevoj strani kaznenog prostora no puca ravno u Tomislava Duku. Minutu kasnije Oršić ponovno pokušava pogoditi suprotni kut gostujućeg gola, no udarac odlazi preko gola. Nastavlja Dinamo sa pritiskom ne bi li došao do povećanja vodstva, u 44′ iz slobodnog udarca Oršić je pokušao, a Tomislav Duka odlično brani i skreće loptu u korner.

U nastavku, prva prilika pripala je Dinamu. Oršić nakon slobodnog udarca sa tridesetak metara puca snažno ravno u Duku, a ovaj odbija loptu u korner. Dinamo je što prije htio rješiti susret, pa tako u 51′ ponovno Dinamo prijeti. Majer je također nakon slobodnog udarca iz vrlo neugodne pozicije iz kosa gađao suprotni kut, a danas izvrsni Duka ponovno brani Pulsku mrežu. U 55′ prva prava prilika istre. Fintić je sjajno prošao po lijevoj strani te ubacio za Delića koji sa par metara od gola ne uspijeva pogoditi Dinamovu mrežu. Puležani kao da su se „trgnuli“ samo minutu kasnije Lončar sa ruba kaznenog prostora gubi ravnotežu i lopta odlazi malo pored gola domaćina. Do novoga uzbuđenja čekalo se do 63′ kada Leovac ulazi u kazneni prostor gostiju, no puca točno u Duku te ostaje 1 – 0. U 68′ Dinamo je povećao svoje vodstvo. Prvo je Petković ispremiješao obranu Istre, dao za Majera koji sa lakoćom pogađa sa desetak metara za 2 – 0. U 90′ Gržan iz slobodnog udarca pokušava smanjiti prednost Dinama no njegov udarac odlazi preko gola. To je bila posljednja prilika na utakmici.

Teško je bilo očekivati da će Puležani iznenaditi Dinamo, no uspjeli su Puležani stvoriti pokoju izgledniju priliku, te da je bilo malo više mirnoće u završnici, možda bi se uspjeli vratiti kući sa bodom. Puležane u sljedećoj utakmici čeka susjedski derby protiv Rijeke ili kako Istrijani to zovu: „derby della Učka“. Utakmica sa Rijekom igra se na Aldo Drosini u subotu 14.03.2020. sa početkom u 17:30h

Istra 1961:  Duka 7.0, Tomašević 6.0, Pavić 6.5, Paez 6.0, Franić 6.0, Blagojević 6.5, Obeng 6.0 (od 72′ Močinić), Lončar 6.0, Fintić 6.5 ( od 65′ Gržan), Bušnja 6.0 ( od 84′ Guzina), Delić 6.5.

Dinamo:
Zagorac, Gvardiol, Dilaver, Stojanović, Leovac, Moro, Oršić, Majer (od 70′ Ćuže), Ivanušec (od 65′ Gojak), Kadzior, Petković ( od 77′ Gavranović)

Pin It on Pinterest