PRIOPĆENJE GRADONAČELNIKA VEZANO SA EPIDEMIJOM KORONAVIRUSA COVID -19

U vezi s epidemijom koronavirusa  COVID -19 priopćenje za javnost izdao je gradonačelnik Grada Vodnjan-Dignano Klaudio Vitasović: 

„Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Obzirom na izvanredne okolnosti nastale pojavom epidemije koronavirusa COVID -19 ovime vas obavještavam da je trenutna organizacija života zajednice na području Grada Vodnjan – Dignano vezana uz provedbu naputaka nacionalnog, županijskog te gradskog Stožera civilne zaštite. To znači da se svaka odluka vezana uz novonastalu situaciju oko pandemije koronavirusa donosi isključivo u skladu sa mjerama koje svakodevno izdaju nadležna tijela civilne zaštite. Naravno, da prilikom provođenja svake odluke vodimo računa o našim građanima i njihovim svakodnevnim životnim potrebama. Zbog ovih smo izvanrednih okolnosti i samu organizaciju rada naše Gradske uprave prilagodili novonastaloj situaciji. Tako je, primjerice, rad sa strankama moguć isključivo putem telefona ili elektronske pošte, a sve obavijesti i informacije naši sugrađani mogi pročitati i na internet stranicama Grada Vodnjan – Dignano. Na taj način nastojimo zaštititi zdravlje svih naših sugrađana, a ujedno smo na rasplaganju za sva pitanja, kojih ovih dana ima zaista napretek. Ono što u ovom trenutku svi zajedno moramo shvatiti je to da svoje svakodnevne životne navike moramo prilagoditi ovoj novonastaloj situaciji. Mišljenja sam da građani na čitavom području Grada Vodnjan – Dignano imaju sve što je potrebno za zadovoljenje svakodnevnih životnih potreba, što je trenutno najvažnije. Za one nemoćne ili starije životne dobi u mogućnosti smo organizirati dostavu namirnica ili lijekova zajedno sa Crvenim križem. Sada, u ovim izvanrednim okonostima najvažnije je sačuvati zdravlje. Zbog toga ovim putem apeliram na sve one sugrađane kojima je određena mjera samoizolacije da istu shvate ozbiljno i da je poštuju kako bi sačuvali zdravlje svojih najmilijih i cijele zajednice. Jedino nas takva razumna samoodgovornost može što prije izvući iz ove globalne zdravstvene krize.

Pridržavajte se svih mjera i preporuka i čuvajte starije članove obitelji i kronične bolesnike, oni su najugroženija skupina stanovništva, za njih je poželjna samoizolacija pa sve vas mlađe pozivam na solidarnost te na pružanje pomoći starijim osobama u nabavi potrebnih lijekova i namirnica.

Zahvaljujem svim sugrađanima na odgovornom ponašanju, strpljenju i razumijevanju te vjerujemo da će se ova situacija u što skorijem roku stabilizirati.”

Pin It on Pinterest