Dobrom organizacijom osigurano je sigurno kupovanje sviježih namirnica na pulskim tržnicama

Brojni su kupci jedva dočekali da se otvore pulske tržnice uoči Uskršnjih blagdana. Već oko 8 sati nazirali su se redovi za ulazak u zonu ribarnice i mesnica ali i za ulazak u zelenu tržnicu. Poštujući sve naputke Stožera civilne zaštite, Tržnica d.o.o. Pula je poduzela sve moguće da se kupci i zakupci osjećaju sigurno te da je svima dostupna nesmetana i sigurna kupovina.

Naime, redovi koji su nastali ispred ulaza u zgradu tržnice zapravo su se jako brzo rješavali i prosjek čekanja mogao je biti maksimalno do 10 minuta. Kupci su uredno držali razmak od 2 metra te su zatim kontrolirano ulazili u zone kupovine a pred ulaz u zonu zgrade ili zelene tržnice dezinficirali su ruke. Ispred svakog zakupca postavljena je fizička barijera kako bi se zaštitili proizvodi, a tako kupci i zakupci. Već oko 10 -11 sati gužvi nije više uopće bilo, a da napomenemo, tržnice rade od 8 do 13 sati te su bogate ponudom svježih namirnica. Ukoliko bi se uputili u nabavku oko 11 sati, bez čekanja možete obaviti nabavku najboljih svježih proizvoda. Sutra, u subotu, 11. travnja, tržnice rade od 8 do 13 sati, a na Uskrs i na uskrsni ponedjeljak tržnice neće raditi. 

Pozivamo sve posjetitelje, kupce i zakupce da se nastavimo pridržavati svih propisanih i predloženih mjera te uputa Stožera civilne zaštite RH. O tome ovisi hoćemo li uspješno i po malo uvoditi život u nekadašnju svakodnevnicu te još jedan korak bliže normalnom životu u našem gradu.

Molimo javnost da poštuje sve preventivne mjere kako bi svojim ponašanjem omogućili trgovcima da rade u ovim iznimno teškim uvjetima. Uputa za kupce i posjetitelje tržnica je da:

  • ne stvaraju gužve već da se kreću prema uputama zaštitara ili redara u sklopu tržnice; 
  • uvažavaju propisanu udaljenost od 2 metra između 2 kupca; 
  • koriste sredstva za dezinfekciju koja se nalaze u prostoru tržnice, a osobno da dolaze sa svojom zaštitnom maskicom i rukavicama.

Adventske kućice ostat će na istoj poziciji ne bi li bile spremne za eventualnu uporabu, a svakodnevno nastavljamo pratiti mjere i naputke Stožera civilne zaštite RH.

„Molim sve kupce i zakupce za malo srpljenja te obavezno poštivanje svih mjera. Ujedno svima želim sretan Uskrs/buona Pasqua,“ naglasio je direktor Tržnice d.o.o. Pula Renato Perc te uputio dobre želje svim građanima i posjetiteljima pulskih tržnica.

Pin It on Pinterest