Čuvajmo gradsku imovinu

Apeliramo na građane da u ovim kriznim vremenima ne uništavaju gradsku imovinu obzirom su proračunska sredstva ograničena te je svakom raspoloživom kunom potrebno gospodariti racionalno, na dobrobit građana uz jasne prioritete koji se odnose primarno na zdravlje i dobrobit građana, očuvanje radnih mjesta te zadržavanje gospodarstva na nogama.

U ovom trenutku fokus proračunskih sredstava u prvom redu je namijenjen za rasterećenje privatnog sektora, posebice obrtnika, poljoprivrednika, malih i mladih poduzetnika provedbom seta mjera kojima Grad Pula želi dati poticaj za zadržavanje radnih mjesta, ali i za rješavanje problema nelikvidnosti onima čije je poslovna aktivnost smanjena uslijed epidemije.

Svaki čin vandalizma predstavlja financijski izdatak i samim time umanjuje mogućnosti ulaganja u neke druge sadržaje.

„Iako ovo nije prvi upućen apel da se ne uništava gradska imovina, zbog situacije u kojoj se nalazimo te posljedično uveden niz mjera štednje u gradskom proračunu još jednom apeliram na sve naše sugrađane da svi zajedno budemo odgovorni i ne stvaramo nepotrebne troškove obzirom da sva raspoloživa sredstva moramo usmjeriti na ono najvažnije. Stvarni efekti ove epidemije još nisu poznati no Grad Pula će, kao i do sada, pratiti okolnosti te u skladu s njima nastavit s donošenjem potrebnih i uravnoteženih mjera pomoći na svim razinama sustava“, naglasio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Grad Pula je do sada uložio značajna sredstva za uređenje pročelja putem gradskog projekta Dolcevita kojim se bespovratnim sufinanciranjem poticalo suvlasnike na uređenje svojih pročelja i krovišta kao i uklanjanje grafita. No i sami suvlasnici su uložili značajna sredstva iz svojih kućnih budžeta stoga budimo odgovorni prema cijeloj zajednici, svim našim sugrađanima, vrednujmo uloženi napor kako bi svi zajedno imali priliku živjeti  u uređenijem i ugodnijem okruženju.

Pin It on Pinterest