Na stolove Rovinjštine stižu domaći proizvodi lokalnih proizvođača uz on-line platformu #DONESIDOMA

Nemogućnost kretanja rješava se on-line platformom #DONESIDOMA

Prilagođavanjem na novonastale okolnosti koje utječu na svakodnevni život, Grad Rovinj-Rovigno i Udruga Agrorovinj pokrenuli su podizanje on-line platforme za spajanje proizvođača prehrambenih i ostalih proizvoda s krajnjim kupcima na području grada Rovinja pod nazivom „Okusi polja – I sapori dei campi“. Naime, na web adresi www.donesidoma.com stanovnici Rovinjštine mogu potražiti lokalne proizvođače koji nude razne proizvode: sezonske poljoprivredne namirnice, maslinova ulja, vina i ostale proizvode te se na vrlo jednostavan način opskrbiti svježim i zdravim namirnicama. Ujedno je to jedan od načina u ova teška vremena da se podrže lokalni proizvođači te dovedu direktno do krajnjeg potrošača. Još uvijek je u tijeku prikupljanje podataka svih lokalnih proizvođača koji žele ponuditi svoje proizvode na ovoj platformi. Sudjelovanje na on-line platformi je besplatno, a kupci dolaze do željene robe kontaktirajući direktno s proizvođačem. Tako se direktnim komuniciranjem na relaciji kupac-proizvođač dogovaraju kupovine i isporuka dobara na obostrano zadovoljstvo svih uključenih u ovaj proces.

Na on-line platformi moći će se pronaći i neki drugi proizvodi koji su inače u ponudi trgovine Agrorovinja.  

Trenutno svoju ponudu predstavlja 15 raznih proizvođača s Rovinjštine, a očekuje se da će se taj broj svakodnevno povećavati.

I ovim putem se pozivaju OPG-i, poljoprivredni obrti i tvrtke s područja Rovinjštine, zainteresirani za uključivanje na on-line platformu #DONESIDOMA, da svoje podatke pošalju na gospodarstvo@rovinj-rovigno.hr. Potrebno je mailom poslati logotip i kontakt (naziv, sjedište/adresu, broj telefona i e-mail za kontakt s potencijalnim kupcima). Uključivanje proizvođača s njihovom ponudom na on-line platformu #DONESIDOMA je besplatno.  

On-line platforma aktivna je od petka, 24. travnja 2020. godine te vas pozivamo da pratite ponudu proizvođača koja će se mijenjati na dnevnoj bazi, ovisno o vrsti proizvoda i dostupnosti istih.

Projekt nastao u suradnji Grada Rovinja-Rovigno i Udruge Agrorovinj pomoći će kupcima i proizvođačima da jednostavno stupe u kontakt; proizvođačima je tako omogućena prodaja lokalnih proizvoda, a kupcima da svakodnevno dobiju svježe i zdrave proizvode na svoje stolove. U novonastalim uvjetima vrlo je važno podržati lokalnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda, a takvim namirnicama osigurava se zdrava prehrana građana Rovinjštine.

Pin It on Pinterest