Klub & knjižara Giardini 2 u ponedjeljak, nakon više od mjesec dana, otvara vrata

Dar hrvatskih izdavača Puli – knjige će biti snižene od 10 do 70 %

Uslijed odluka Vlade o popuštanju epidemioloških mjera Klubu & knjižari Giardini 2 omogućena je revitalizacija rada. 

Nakon više od mjesec dana, knjižara na prvom katu pulskih Giardina otvorit će se u ponedjeljak, 27. travnja 2020. u 10 sati. Isti dan obilježit će se i prvi rođendan knjižare, a s obzirom da će dan ranije (26. travnja) biti točno godina dana od njezina porinuća. Jednogodišnji ciklus pamtit će se po mnogobrojnim događanjima, novim poznanstvima, tisućama pročitanih stranica i, nažalost, pandemiji koja još uvijek ne jenjava. 

SIGURNOST PRIJE SVEGA 

Osim novog radnog vremena, novih popusta na knjige i novih naslova, Giardini 2 nastavit će s radom u ipak izmijenjenim uvjetima. Prema odredbama nacionalnog Stožera za civilnu zaštitu, a u odnosu na prostorne gabarite istovremeno će u knjižari moći boraviti sedam ljudi (u tri prostorije). Preporuka ekipe Giardini 2 je da i svoji dolazak najavite, a kako bi se izbjegle eventualne gužve.

Radno vrijeme bit će od 10 – 20 sati od ponedjeljka do petka i subotom od 10 – 15 sati.

POPUSTI NA KNJIGE
Knjige će biti snižene od 10 – 70 %, a prema sajamskom modelu i suradnji sa izdavačima koja će sada oživjeti i u knjižari kao dar hrvatskih izdavača Puli. Tijekom sljedećeg tjedna stići će u knjižaru i svi najnoviji naslovi objavljeni u vrijeme karantene. 

PISCI O KNJIŽARAMA U DOBA KORONE
Koliko su nam knjižare i knjige nasušna potreba pokazali su pisci i suradnici Sajma okupljeni oko akcije Kluba uz Svjetski dan knjige, obilježen ovog četvrtka. Nazdravljalo se knjižarama cijeli dan i slavilo njihovo ponovno otvaranje.

Odluku Vlade o popuštanju epidemioloških mjera dočekali smo s radošću, jer napokon možemo nastaviti s našim radom – među knjigama, tamo gdje je, uostalom, najsigurnije. Veselimo vam se. Držat ćemo se mjera opreza, ali bez obzira na distancu uz knjige vas uvijek čeka topla dobrodošlica.  
Baš onako kako veli Milan Rakovac: “Knjižara je hram spasenja, mjesto na kojem ćeš uvijek naći baš ono što ti treba!” – poručuju iz Giardini 2 i prenose fragmente nekolicine zdravica u čast knjižarama.

Vlaho Bogišić
Hoćemo li sačuvati svoj svijet, ako nam je doista važan, zavisi pomalo i od toga da razumijemo što su za njega knjižare.”


Andrea Matošević
“Ali, u većini privatnih biblioteka libri se, čak i oni dvaput progutani, brzo čitalački sagore. Ne brinite, lijeka ima i preporučuje ga svaki obiteljski bibliotekar: čim vrata otvori Giardini 2, karantenu zamijenite barem jednom quarantinom knjiga.”

Emir Imamović Pirke
“Knjiga na ekranu je kao kazalište na Youtubeu, film na tabletu ili koncert odsviran u dnevnoj sobi: može kada mora i samo dok mora.”

Jurica Pavičić
“Fali mi ulazak u knjižaru bez čvrstog plana, ali sa znanjem da ću iz knjižare izići s nečim. Izići, a da pod rukom nosim obećanje koje se može i ne mora ispuniti.”

Marina Vujčić
“Stavit ću masku, rukavice, oklop, ući ću u bačvu dezinficijensa, ako treba obući i ronilačko ili astronautsko odijelo, čekati u redu pred knjižarom – samo me pustite među police i hrptove, dajte mi da onjušim miris tek otisnutih knjiga, da ih otvaram na nasumično odabranim stranicama kako bih s nekim tekstom doživjela onu ljubav na prvi pogled zbog koje ću knjigu, dvije, tri i kupiti.”

Boba Đuderija
“Knjižare su mjesto gdje se čini kao da je sa svijetom sve u redu, bez obzira koliko gadno bilo vani. Zato nazdravljam od srca, nadam se, skorom otvaranju vrata u bolji svijet.”

Pin It on Pinterest