Prijetio policijskim službenicima smrću i otkazom

Nakon što je uhvaćen kako vozi pod utjecajem alkohola, muškarac je prijetio policijskim službenicima smrću i otkazom

Foto: Ilustracija

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 33-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijetnja.

U četvrtak, 7. svibnja oko 3.15 sati, policijski službenici su primijetili Peugeot, pulske registarske oznake, koji se kretao velikom brzinom državnom cestom D-201 od kružnog toka prema Ulici Baraka u Buzetu, zanoseći se po kolniku. Policijski službenici su zaustavili automobil i s obzirom da je vozač pokazivao znakove alkoholiziranosti, ponudili su mu alkotest, no muškarac ga je odbio. Kada su ga upoznali s prekršajima koje je počinio i kaznama koje mu slijede, 33-godišnjak je počeo vrijeđati policijske službenike i prijetiti im smrću i otkazom.

Budući da je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarcu je određen smještaj u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje prema policijskim službenicima, protiv 33-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pin It on Pinterest