DAVOR KOMAR PLASIRAO SE NA PARAOLIMPIJSKE IGRE U TOKYU 2021.

IMAMO PRVOG HRVATSKOG BOĆARA PARAOLIMPIJCA! 

Davor Komar, prvi je boćar u hrvatskoj povijesti koji se plasirao na Paraolimpijske igre. 

Davor je kao član Hrvatske boćarske reprezentacije prije točno godinu dana (17.05.2019.) u Hong Kongu na Svjetskom otvorenom prvenstvu (World Open Boccia) osvojio broncu, što je nakon zlata osvojenog u Portugalu 2018. godine, također na ‘World Open Boccia’, bila prekretnica kojom je osigurao svoj pojedinačni plasman u Tokyo. Te dvije medalje ‘otvorile su vrata’ Davoru za sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama u Tokyu! Bravo Davore!!! 

Boćanje za osobe s invaliditetom, inače je službeni paraolimpijski sport od 1983. godine.

Koristimo priliku zahvaliti se trenerima našeg Kluba, Valteru Ivančiću, Zvjezdani Grganja i Vladimiru Reliću, kao i stručnom timu sportaša Komara, bez kojih ovi rezultati ne bi bili dostižni. 

Posebnu zahvalu upućujemo Sportskoj zajednici Grada Pule, Gradu Pula, Istarskoj županiji, Sportskoj zajednici Istarske županije, Sportskoj zajednici udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, Hrvatskom savezu boćanja osoba s invaliditetom, Hrvatskom paraolimpijskom odboru, kao i obitelji sportaša Komara, bez čije podrške ovaj plasman ne bi bio moguć. 

U privitku dostavljamo popis/sažetak pehara i medalja koje je Davor osvojio u svojoj karijeri, kao i nekoliko fotografija, gdje možete vidjeti našeg ‘PARAOLIMPIJCA’!!! 

BKOSIŽ “ISTRIJANA”

O KLUBU

Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije ‘Istrijana’ (BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’), je dobrovoljna, nestranačka, neprofitno interesna sportska Udruga osoba s invaliditetom, upisana u registar udruga Republike Hrvatske, čiji se članovi/ice bave boćanjem za osobe s invaliditetom, a ujedno smo i najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, sa osvojenih 185 pehara/medalja za 1, 2 i 3 mjesta na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima od osnivanja 2006. do 31.12.2019. godine. O BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM Boćanje za osobe s invaliditetom dvoranski je jedini paraolimpijski sport kojim se mogu službeno – profesionalno ‘baviti’ isključivo osobe sa najtežom vrstom invaliditeta, odnosno sa 100% tjelesnim oštećenjem ruku i nogu. Boća se specijalnim kožnim boćama punjenim specijalnom smjesom/pijeskom (promjera cca 9 centimetara i težine cca 30 dkg). Boćanje se dijeli na 4 paraolimpijske kategorije; BC1 (boćari oboljeli od cerebralne paralize kojima boće priprema i dodaje asistent), – BC2 (boćari oboljeli od cerebralne paralize koji boćaju samostalno), – BC3 (boćari koji igraju sa specijalnim spravama i uz pomoć asistenta koji priprema boće i spravu), – BC4 (namijenjena boćarima svih vrsta invaliditeta – distrofija mišića, multipla skleroza, tetraplegija…, koji boćaju



Pin It on Pinterest